Et holdningsmenneske med lune

Thisted Dagblads chefredaktør gennem 27 år Hans Peter Kragh tog i går officielt afsked

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:- Du er et holdningsmenneske med lune, lød det fra Per Lyngby, ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør for NORDJYSKE Medier, ved gårsdagens afskedsreception for Hans Peter Kragh efter 27 år og fem måneder som redaktør på Thisted Dagblad.

Og mon ikke netop den karakteristisk er den, alle de par hundrede gæster ved receptionen i fællesskab kunne skrive under på.
Hvad enten de nu var mødt som læsere, kilder, samarbejdspartnere, kolleger, venner eller familie.
En historisk dag var det, påpegede Per Lyngby, for ikke blot er det nu slut med redaktørjobbet. Hans Peter Kragh har været ansat på avisen siden 1976 - og havde før den tid i øvrigt sin praktiktid samme sted - først som journalist og senere redaktionssekretær.

I branchens tjeneste

Som formand for brancheorganisationen Danske Medier hilste Lyngby fra netop hele branchen og takkede også for Kraghs mangeårige indsats i såvel branchens redaktionelle udvalg som i Den Journalistiske Efteruddannelse.

I det redaktionelle udvalg sad Kragh sammen med redaktørerne fra de store mediehuse:
- Det anfægtede dig ikke. Du havde gennemslagskraft, fordi du var og er en dygtig redaktør. Og der blev lyttet til dig.
For seks år siden blev Lyngby så chef for Kragh:
- Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med dig og nyde godt af dit gode humør, din lune humor og dine kloge bemærkninger. Din klogskab fik vi sat i system, idet vi har trukket store veksler på dig som lederskribent, lød det fra NORDJYSKE’s øverste chef.
Netop lederskribent er et arbejdsfelt, Kragh også i fremtiden fortsætter med, nu fra hjemmeadressen.
Lyngby fremhævede Kraghs usædvanligt flotte karriere som redaktør i Thisted og omegn:
- Du vil blive savnet mere, end du nok selv tror.

Friheden til at vælge

Selv siger Hans Peter Kragh, at han glæder sig til selv at kunne vælge hvornår og hvad han vil beskæftige sig med:

- Det er friheden til at vælge, som han udtrykker det.
At familien - og ikke mindst børnebørnene - er et førstevalg, er ingen i tvivl om, som har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Kragh.
Så er der fortsat lidt bestyrelsesarbejde, og en række bøger ligger og venter på, at han får tid til at læse dem.
Også det glæder han sig til, for litteratur er Kraghs store lidenskab, og i sin ungdom havde han svært ved at vælge mellem litteraturen og journalisten. For skrives skulle der, og det blev der meget tidligt i den unge nordjydes liv.
Allerede fra midten af 1960’erne skrev han - dengang helst på versemål - til Familie-Journalen, Vendsyssel Tidende og Frederikshavns Avis.
Fra redaktørtiden i Thy vil han også blive husket for flere høringer og kampagner til fordel for lokalsamfundet og valgsamarbejdet ”Demokrati i Thy” med de politiske partier og lister.
Født i Nykøbing, opvokset i Thorupstrand og Skagen, student i Frederikshavn, værnepligtig CF’er i Herning og Thisted. Nu aktiv ”fhv.”.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.