Et hyggeligt DM

Arena Himmerland i Støvring vært ved særligt håndbold DM

Det nordjyske er repræsenteret ved Frederikshavn, Gug og Hjallerup. Både drenge- og pigeholdet fra Hjallerup havde allerede onsdag sikret sig at gå videre til slutspillet i den bedste pulje.

Det nordjyske er repræsenteret ved Frederikshavn, Gug og Hjallerup. Både drenge- og pigeholdet fra Hjallerup havde allerede onsdag sikret sig at gå videre til slutspillet i den bedste pulje.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

23 - 2. Tallene på scoringstavlen taler deres tydelige sprog, de rødklædte piger fra Ida Holsts skole i Svendborg kan godt spille håndbold. - Vi håber da, at vi kan gå hele vejen, siger Johanne Toft. - Ja, men vi skal lige se, når dem Bornholm og Sønderjylland skal spille, for de er altså også gode, siger medspiller Helene Teglgaard. Sammen med 328 andre 8. og 9. klasses elever fra hele landet er pigerne i disse dage til DM i skolehåndbold i Arena Himmerland i Støvring, der skal lægge gulv til i alt 80 kampe. Kampene spilles fra klokken 8.00 om morgenen til 22.00 om aftenen, og når kampene er slut, sover spillerne på Karensmindeskolen. En kombination, som lokker roser ud af stævnets arrangører. - Det er så super at være her i Støvring. Alt kan lade sig gøre, siger Ann-Karina Overlade fra Dansk Skoleidræt, der står for arrangementet. I det hele taget er hun imponeret over, hvor problemfrit det er, at have så mange unge mennesker samlet. - Man kunne tro, at det gav ballade, tyverier og den slags. Men vi har faktisk ikke oplevet nogen af de ting i år, fortæller arrangøren. EM til DM Selv om man selv spiller DM, så kan man godt have opmærksomheden rettet mod de danske håndboldherrer, som spiller EM i Serbien. - Vi følger da klart med i deres kampe, og vi så også kampen mod Serbien oppe i cafeteriet, fortæller Helene Teglgaard. - Håndboldherrene spiller bare så godt, og selv om de tabte mod Serbien, så tror jeg altså godt de kan komme i finalen, lyder vurderingen fra Johanne Toft. Social arrangement At niveauet her i Arena Himmerland ikke helt når EM højder, gør ikke noget. - Det her er hyggeligt. Vi møder nogen af dem, vi kender fra den almindelige turnering, og så lærer vi jo nogen fra de andre hold at kende. Det sociale samvær er vigtigt, mener de fynske piger. At det handler om andet end håndbold bekræftes af en flok fnisende teenagedrenge på tilskuerrækkerne. - Du er for lækker, nummer 12, gjalder det ud mod banen, hvor en køn, lyshåret nummer 12 netop har sendt bolden i mål.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.