Et kig i sognefogedens gemmer

I sommerhalvåret er der rig mulighed for at besøge sognefogedgården på Mellergårdsvej

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men det er altså ”kun” 23 år siden, at Peter Munk Nielsen boede i sognefogedgården på Mellergaardsvej. Han blev 91 år gammel. Man kunne ellers lade tankerne gå 100 år tilbage i tiden.

For et års tid siden var gårdens overlevelse i fare, da kommunen sagde nej til et mini-tilskud.

Nu er der imidlertid så meget liv i Sognefogedgårdens Venner, at det er muligt med faste åbningstider i løbet af sommeren.

Brug for flere frivillige

- Vi er 26 medlemmer i venneforeningen, men jeg vil gerne opfordre flere til at henvende sig til os. Vi har brug for frivillige, fortæller formanden for Sognegårdens Venner, Anette Jørgensen.

Hun viser begejstret rundt i stuehus, vognporten, stalden og laden sammen med to af de trofaste frivillige, Poul Rughaven og Bent Frandsen.

De færdes hjemmevant i lokaliteterne. Har man lyst til at gøre et stykke frivilligt arbejde, behøver man ikke stille op, når der er åben sognefogedgård. Der er hele tiden brug for mange hænder både ude og inde. Det gælder for eksempel at passe haven nord for stuehuset.

Med få undtagelser er interiøret det samme som på Peter og hans søster Karens tid. Af hensyn til gårdens gæster er der dog indrettet et toilet.

En anonym gave

For nogle måneder siden fik sognefogedgården en uventet og anonym gave på 50.000 kroner. Pengene skal bruges til nye pandeplader på staldbygningen, hvis nuværende tag er hullet som en si. Trigon er entreprenør på projektet, og elever fra EUC Nord skal stå for det praktiske arbejde, som skal udføres i foråret eller sommeren.

- Alt i alt er vi så glade og stolte over det, vi har nået indtil nu, siger Anette Jørgensen.

Åbningstider

2. påskedag, den 1. april, er der åbent i sognefogedgården klokken 10-16. Der vil blandt andet blive serveret skidne æg foruden selvfølgelig kaffe, kage og saftevand.

Herefter vil der indtil oktober være åbent hver tirsdag klokken 10-13 og hver torsdag klokken 13-17. Der bliver også holdt forskellige temaweekender.

Man kan støtte vennerne med et medlemsskab. Det koster årligt 100 kroner pr. person, 150 kr. for par eller 500 kr. for firmaer eller foreninger.

Læs mere om sognefogedgården på www.sognefogedgården.dk eller via facebook

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.