Et par timer i fortiden

Besættelsestidshistorisk Selskab for Thy og Vester Hanherred og Museumscenter Hanstholm åbnede lørdag en særlig bunker

Villy Dall og Ole Iversen
En åbning i væggen, der var blokeret med løse mursten, gav ekstra spænding. Bag stenene fandt medlemmerne af Besættelsestidshistorisk Selskab en stabel jernbakker. Antageligt filtre til luftsystemet.
Hanstholm 1. november 2014 18:28

HANSTHOLM: Hanstholm var med sin kanonstilling dér, hvor nu Museumscenter Hanstholm ligger, et vigtigt punkt i tyskernes fæstningsbyggeri under Anden Verdenskrig - den såkaldte Atlantvold, der gik fra Kirkenes i Nordnorge til Biscayen på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Da Hanstholm var det første sted, tyskerne for alvor startede fæstningsbyggeriet langs den jyske vestkyst, er det nok forklaringen på, at de eneste tre af en særlig bunkertype fra 1939, der er bygget i Danmark, faktisk ligger i Hanstholm.

Den ene af dem var lørdag åben og tilgængelig for publikum - denne ene dag, for bunkeren er ikke sikret.

Bunkeren, der stod færdig 29. januar 1943 som en maskingeværstilling, har - som de tre andre - ikke været tilgængelig siden ca. 1950.

Rigtig mange havde fundet vej til bunkeråbningen. Dels mange lokale, dels særligt interesserede fra hele landet. De sidste, fordi det er første gang, en bunker af netop denne type er åbnet og undersøgt her i landet. De to øvrige i Hanstholm er endnu ikke undersøgt, forklarer museumslederen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...