Få et gratis klimatjek

Du kan også i fremtiden få et gratis klimatjek af din bolig for at forhindre skader efter skybrud

Undgå et syn som dette med et gratis klimatjek. Arkivfoto: Claus Bech/Scanpix
Forsikringsvirksomhed 14. september 2014 21:02

HELE LANDET: Forberedelse er et af nøgleordene, hvis du vil undgå vand de forkerte steder i boligen, når skybruddet rammer.

Siden efteråret 2012 har det været muligt at få et gratis klimatjek af boligen udført af danske kloakmestre og anlægsgartnere. Ordningen var i første omgang tidsbegrænset, men nu gør Miljøministeriets samarbejdspartnere tilbuddet om et gratis klimatjek permanent.

- Mange boligejere kan vinde ved at få undersøgt, om der er risiko for oversvømmelser i hjemmet. Et gratis klimatjek er en rigtig god start og kan fastslå, om man er nødt til at sikre sig, før det store regnvejr rammer, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i en pressemeddelelse.

Nemmere at forebygge

Miljøministeriet afsluttede kampagnen 1. juli sidste år, men herefter fortsatte både kloakmestrene og anlægsgartnerne med de gratis klimatjek. Og nu har de besluttet, at man altid kan ringe og bestille dem til et tjek uden at få en regning.

Det skyldes ifølge formand for Danske Kloakmestre, Henning Lübcke, at det både er billigere og nemmere at forebygge end at reparere.

- Det er vores erfaring, at mange danskere hurtigt glemmer risikoen for skybrud. Men alene regnvand betyder, at vi hver dag må lappe på dårlige løsninger i danskernes hjem. Vi støtter derfor op om ordningen med et gratis klimatjek, der kan forebygge, siger han.

Cirka 190 virksomheder engageret under Danske Kloakmestre, Dansk Byggeri Kloaksektionen, Danske Anlægsgartnere med De Grønne Kloakentreprenører og Danske Maskinstationer og Entreprenører tilbyder det gratis klimatjek af boligen.

En komplet liste af virksomheder kan findes på klimatilpasning.dk. Her kan du også se, præcis hvor meget vand der er faldet i enkelte områder med et nyt oversigtskort.

/BLM/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...