Få hentet din pant hjemme hos dig selv

Hjælp. Har du ikke selv mulighed for at aflevere dine tomme pantdåser eller flasker, kan du nu få andre til det.

Kan du ikke selv aflevere din pant i flaskeautomaten, kan du få andre til at gøre det for dig. De får pengene, og du slipper for bøvlet og gør samtidig noget godt for miljøet. Arkivfoto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Kan du ikke selv aflevere din pant i flaskeautomaten, kan du få andre til at gøre det for dig. De får pengene, og du slipper for bøvlet og gør samtidig noget godt for miljøet. Arkivfoto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix Scanpix Denmark

DANMARK:Hvis du ikke selv gider at aflevere de tomme flasker eller dåser i flaskeautomaten efter eksempelvis en stor fest, så er flaskepant.dk sikkert noget for dig.

På den nye portal kan du på få øjeblikke sikre, at dine tomme flasker og dåser bliver hentet lige ved døren. Emballagerne bliver genanvendt, og panten går til en lokal medborger, der måske har mere brug for den end dig. Dermed gør du både en god gerning for dig selv, lokalmiljøet, naturen og et andet menneske.

Smid ikke ud

I Danmark blev 89 procent af alle flasker og dåser med pant i 2012 afleveret. Selvom det er mange sammenlignet med andre lande, mener idémændene bag den nye portal flaskepant.dk, at vi i fællesskab kan gøre det endnu bedre:

- Ved at lade andre aflevere dine tomme emballager, sørger du for, at materialerne bliver brugt igen og igen i stedet for at blive smidt ud eller ødelagt. Det er godt for miljøet, samtidig med at du gør en god gerning for andre, der har brug for din pant, forklarer den ene af idémændene bag flaskepant.dk, Joakim Kruse.

Flere flasker skal retur

Hos Dansk Retursystem A/S synes man også, at det er en god ide at slå to fluer med et smæk.

- Vi har valgt at være en del af projektet, fordi vi med flaskepant.dk giver en mulighed for dem, der måske ikke lige får afleveret flaskerne, til at gøre noget godt for miljøet på en nem måde samtidig med, at de hjælper andre. Det er en sympatisk tanke, som oven i købet kan hjælpe os med at hæve returprocenten, lyder det fra Inge Fisker, markeds- og kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem A/S.

Sådan gør du

Vil du have dine tomme emballager hentet, kan det klares på få øjeblikke.

- Det eneste, man skal gøre, er at registrere sig med ganske få oplysninger på flaskepant.dk. Herefter kan potentielle afhentere melde sig på portalen og sørge for at afhente emballagerne inden for fem timer, ellers får en anden muligheden for at byde ind, forklarer Sven Frandsen, der fik idéen til portalen efter en fest, hvor han ikke havde mulighed for at returnere de tomme flasker og dåser.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.