Faarup slap heldigt fra voldsomt styrt

Skiløberen Christoffer Faarup fra Hobro Skiklub kan se tilbage på nogle turbulente dage og et voldsomt styrt i Super G ved de åbne norske mesterskaber i alpint skiløb på Hafjell ved Lillehammer.

Christoffer Faarup drønnede igennem de to første sikkerhedshegn og blev hængende i det tredje, da han kom ud for et voldsomt styrt i Super G ved de åbne norske mesterskaber.
Arkivfoto: Peter Langkilde

Christoffer Faarup drønnede igennem de to første sikkerhedshegn og blev hængende i det tredje, da han kom ud for et voldsomt styrt i Super G ved de åbne norske mesterskaber. Arkivfoto: Peter Langkilde

19-årige Christoffer Faarup, der er alpin Danmarksmester, imponerede i styrtløb, og slap uden alvorlige mén fra et spektakulært styrt i Super G-konkurrencen, hvor han drønede igennem de to første sikkerhedshegn for så at blive hængende i det tredje. - Det var nogle vilde dage på Hafjell, lyder det fra Christoffer Faarup. - Når jeg kører op til mit bedste, er topløberne inden for rækkevidde. Men jeg blev også mindet om, at styrtløb og Super G i allerhøjeste grad er sport med høj risiko. Jeg lavede et vanvittigt styrt i Super G, men slap heldigvis fra det uden konsekvenser, lyder det fra Christoffer Faarup. De åbne norske mesterskaber bød på to styrtløbskonkurrencer. I den ene lavede Hobro-skiløberen en fejl og blev prompte tidsmæssigt straffet. I det andet kørte Christoffer Faarup til gengæld ind på en 11. plads blot 1,3 sekund efter verdensstjernen, Aksel Lund Svindal, der få dage tidligere vandt den samlede World Cup 2012 i Super G. I den to-strengede Super G-konkurrence viste Hobro-skiløberen så, at han er lavet af et specielt stof. I den første ramte Christoffer Faarup et hul i banen skævt, hvorefter hans ene ski røg af. Han lavede en salto direkte ind i banens sikkerhedshegn og fortsatte igennem de to første hegn men blev hængende i det tredje. Alligevel var han i stand til at rejse sig, skubbe den voldsomme oplevelse væk for efterfølgende at køre sig ind en tid blot 1,9 sekund efter Aksel Lund Svindal i den efterfølgende Super G-konkurrence. Christoffer Faarup skulle efter planen så deltage i de åbne svenske mesterskaber i denne uge. Høje temperaturer i Åre har dog kastet aflysninger af konkurrencerne i styrtløb og Super G af sig, så Hobro-skiløberen bliver hjemme i Lillehammer i Norge for at følge undervisningen på NTG.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.