Fabriksejer er meldt til politiet

3F vil have undersøgt forholdene hos Prime Ocean i Skagen. Derfor er både Top Skagen og Boligforeningen Nordlys meldt til politiet.

3F vil have undersøgt forholdene hos Prime Ocean i Skagen. Derfor er både Top Skagen og Boligforeningen Nordlys anmeldt. Arkivfoto: Peter Broen

3F vil have undersøgt forholdene hos Prime Ocean i Skagen. Derfor er både Top Skagen og Boligforeningen Nordlys anmeldt. Arkivfoto: Peter Broen

SKAGEN:Fagforbundet 3F optrapper nu striden med den omstridte Skagen-virksomhed Prime Ocean.

Således har formand Morten Dahlberg besluttet at politianmelde de tvivlsomme forhold, som de rumænske industriarbejdere har været indkvarteret under.

- Man kan jo se, at der er foregået noget, som ikke har været lovligt, siger Morten Dahlberg, som derfor vil have politiet involveret.

Mere end dobbelt leje

NORDJYSKE kunne mandag påvise, hvordan fire rumænere for en almen lejlighed har betalt 8.664 kroner i husleje til Top Skagen.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er mere end dobbelt så meget, som Top Skagen (der ejes af Niels Nordmann - medindehaver af Prime Ocean) betaler for lejligheden hos Boligforeningen Nordlys.

For det første er det ulovligt, når en virksomhed videreudlejer en større mængde almene boliger.

Begrundelsen for at kræve en højere leje har heller ikke været på stabil grund rent lovmæssigt.

Det er nemlig ikke tilladt at kræve en højere leje - med henvisning til at det eksempelvis skal dække udgifter til tøjvask og brændstofudgifter i forbindelse med lån af en bil. Og det er det, som Top Skagen har gjort.

Niels Nordmann har tidligere oplyst, at de ulovlige lejemål er bragt til ophør pr. 1. april. Men det tilfredsstiller ikke Morten Dahlberg.

- Hvis der er foregået noget ulovligt, så kan man jo ikke bare sige, at man stopper det. Så skal man undersøge, om det skal have en konsekvens.

NORDJYSKE oplyste Niels Nordmann om politianmeldelsen, og til den havde han følgende kommentar:

- Jeg må jo stå inde for de handlinger, som jeg har lavet. Og hvis jeg har gjort noget forkert, så må vi få styr på det. Jeg skal ikke snyde nogen.

Også boligforening anmeldt

Politianmeldelsen er dog ikke kun rettet mod Top Skagen. Også Boligforeningen Nordlys er nemlig blevet anmeldt.

- Nordlys er involveret i det her. Jeg tror ikke på det, når forretningsfører Tonny Carlsen siger, at han ikke har vidst, hvad der er foregået. Og det skal frem i lyset nu, siger Morten Dahlberg.

- Jeg håber og tror da ikke på, at man bare kan gå ind i en boligforening og leje en håndfuld lejligheder i en virksomheds navn, uden at der stilles spørgsmålstegn ved, hvad de skal bruges til, mener Morten Dahlberg.

NORDJYSKE ville gerne have haft en kommentar fra Tonny Carlsen, der er forretningsfører i Boligforeningen Nordlys.

Fra boligforeningen bliver det dog oplyst, at han netop er gået på ferie.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.