Facebook-mødre ignorerer nyfødte

De har så travlt med at fortælle om deres lykke, at de glemmer barnet

Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

DANMARK:Danske mødre, som netop har født, er så ivrige for via Facebook at dele deres lykke med omverdenen, at de nyfødte tager skade. Det skriver metroxpress.

Fra landets føde- og barselsgange siger personalet, at flere og flere mødre allerede få minutter efter fødslen stirrer og taster på deres smartphones i stedet for at se ned på det spædbarn, som forgæves søger øjenkontakt.

- Jeg siger til mødrene; prøv lige at se, hvordan din lille søde pige søger din opmærksomhed. Måske du skulle lægge din smartphone lidt fra dig, siger jordemoder Katrine Steen Jensen til metroxpress.

- Det er blevet en stor opgave at gøre mødrene opmærksomme på, at dette lille fine og følsomme barn i overvældende grad føler sig svigtet og ignoreret, når mødrene kigger på en smartphone, siger Gitte Valeur, formand for Jordemoder Foreningen til metroxpress.

Slår alarm

- Det bekymrer, når sociale medier som Facebook bipper og bamler og tager opmærksomhed fra det sårbare efterfødselsforløb, hvor babyen kræver fuld opmærksomhed, siger Jette Aagaard, afdelingssygeplejerske, barn-mor-afsnittet, Aarhus Universitetshospital.

Niels Peter Rygaard, børnepsykolog med speciale i omsorgssvigtede børn, slår alarm.

- Disse smarthones stjæler mors opmærksomhed i de første afgørende timer. Det er et svigt til skade for dets sociale kompetencer senere i livet, siger han til.

Valeur siger, at advarsler mod smartphones er begyndt at blive en del af fødselsforberedelserne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.