Hjørring

Fængsel og udvisning for ulovlige stoffer

Dommen er faldet i Danmarkshistoriens største sag om koma på flaske

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Onsdag formiddag ved Retten i Hjørring faldt afgørelsen i Danmarkshistoriens hidtil største sag om GBL og GBH - også kendt som henholdsvis ”koma på flaske” og ”fantasy”.

Her blev en af fire nordmænd, som stod anklaget for at have været i besiddelse af og til dels at have forsøgt at komme i besiddelse af mere end 250 liter af det flydende stof, dømt til fængsel og udvisning for bestandigt.

Den ene af de fire nordmænd, Ole-Christian Hansen, fik fem års fængsel og blev udvist af Danmark. De tre andre tiltalte blev frifundet for alle anklagepunkter.

Overrasker anklager

Og den beslutning overrasker anklageren.

- Det kommer bag på mig, da de tre blev anholdt på gerningsstedet, ligesom Retten allerede tidligere havde erklæret, at man fandt deres forklaringer utroværdige, siger Jakob Herborg, der dog er tilfreds med dommen.

- Vores påstand var fængsel i fem-seks år, så det er blevet fulgt. Og hvad vigtigere er, så har vi fået taget principiel stilling til det her stof, som altså er meget farligt.

Retten lagde til grund for frifindelsen, at man ikke fandt det tilstrækkeligt bevist, at de tre skulle have haft noget med besiddelsen af GBL og GHB at gøre.

Erklærede sig uskyldige

Retsmøderne er løbet over fem dage. På førstedagen erklærede de fire nordmænd, som er i alderen 31-34 år, sig uskyldige. Undtaget var dog Ole-Christian Hansen, som erklærede sig skyldig i besiddelse af en mængde euforiserende stoffer til eget brug.

Anholdelserne af mændene skete i Frederikshavn 25. august 2014, hvor nordmændene blev varetægtsfængslet efter en politiaktion, der blandt andet inkluderede, at 200 liter af stoffet GBL blev udskiftet med en tilsvarende mængde vand.

Ole-Christian Hansen forbliver varetægtsfængslet. Han ankede dommen på stedet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.