Fængslet for gammel voldtægt

40-årig mand er sigtet for adskillige tilfælde af sexmisbrug mod mindreårig på pizzeria.

Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

HJØRRING:En dengang 14-15-årig pige blev efter eget udsagn udsat for utallige tilfælde af seksuelt misbrug, da hun tilbage i 2004 arbejdede på et pizzeria i Vendsyssel.

Gerningsmanden var angiveligt pizzeria-ejerens svigersøn, Han blev i et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring fredag formiddag varetægtsfængslet i fire uger.

Selv om pigen aldrig har før har fortalt nogen om overgrebene og først gik til politiet i 2011, fandt retten hendes anklager mod manden troværdige.

Referatforbud

Retten nedlagde referatforbud for pigens forklaring til politiet, men ifølge anklageskriftet havde manden ”anden seksuel omgang end samleje” med pigen adskillige gange mellem i perioden april til august 2004. Det skete hver gang under tvang, idet manden holdt hende fast og holdt hende for munden under overgrebene.

Den 40-årige har opholdt sig i sit hjemland i perioder, og det lykkedes derfor først politiet at anholde ham torsdag morgen, da han selv henvendte sig på politigården i andet ærinde.

Socialt bedrageri

På grund af sine ophold udenlands er manden er også sigtet for bedrageri mod sin daværende bopælskommune, der mener at have udbetalt ham næsten 140.000 kr. for meget i kontanthjælp i perioden september 2009 til juli 2010, hvor kommunen smækkede kassen i efter et anonymt tip.

Manden nægter sig skyldig i voldtægt og bedrageri.

Han oplyste gennem en tolk, at han kom til Danmark i 2001 for at blive familiesammenført med sin daværende kone. Parret blev skilt i 2012, og manden har siden indgået nyt ægteskab i sit hjemland. Hans ophold i Danmark lige nu skyldes et ønske om at blive repatrieret til Irak.

Mange knus og kram

Han bekræftede, at han har arbejdet i sin svigermors pizzeria i en årrække, og at var mange knus og kram mellem ham og de unge piger, der var ansat.

- Jeg var gode venner med dem alle sammen, forklarede han i retten.

Om den pige, han skulle have forgrebet sig på, sagde han:

- Jeg har ikke gjort hende noget, men hun tog til København efter afslutningen på Hjallerup Marked, og da hun kom tilbage var hun en helt anden pige. Hun tog hash og ville i seng med mig.

Tilnærmelser

Politiet har afhørt mandens ekskone, der trods en stærk vrede mod ham, ikke tror på pigens anklager.

- Det kunne han aldrig finde på, har ekskonen sagt til politiet.

En anden pige, der var ansat på pizzeriaet i samme periode som det formodede voldtægtsoffer, forklarede derimod, at manden var meget nærgående og ustandseligt klappede de unge piger bagi, når der ikke var kunder i forretningen.

Accepterer fængsling

Forsvareren mente ikke der var begrundet mistanke imod den 40-årige, men det mente dommer Ib Jensen mente, og han fulgte anklagerens ønske om fire ugers varetægtsfængsling, mens sagen efterforskes færdig. Også for at forhindre manden i at stikke af ud af landet.

- Henset til sigtedes manglende tilknytning til Danmark, er der bestemt grunde til at antage at han på fri fod vil unddrage sig forfølgning, mente dommeren.

Den 40-årige ankede ikke varetægtsfængslingen.

Retssagen ventes gennemført i begyndelsen af september.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden