Færre elever på Løvvang

Gl. Hasseris og Filstedvejens skoler hitter til gengæld i forhold til nye elever i 0. klasse

Løvvangskolen i Nørresundby fravælges næste år af flere forældre. Skolen er ellers kendt for at have en god indskolingsordning Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Løvvangskolen i Nørresundby fravælges næste år af flere forældre. Skolen er ellers kendt for at have en god indskolingsordning Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:Antallet af elever i 0. klasse falder efter sommerferien fra 20 til 7 på Løvvangskolen i Nørresundby. Og det er skoleleder Carsten Otte selvfølgelig ked af. Skolen kæmper nemlig mod det ry en del af det omkringliggende kvarter har fået - også selvom eleverne fra skolen klarer sig godt fagligt.

- Så det kan da godt være, vi skulle være bedre til at formidle de positive historier. Men det synes jeg nu også, vi forsøger, siger Carsten Otte.

Han peger blandt andet på skolens nye indskolingsmodel og det store arbejde, man har gjort for at integrere it i undervisningen. For eksempel ved at bruge iPads i de yngste klasser.

- Så jeg synes bestemt, vi gør noget. Men det bare ikke så nemt, for området har desværre fået et lidt dårligt ry. Så har man søskende på en anden skole, vælger man typisk også at lade det næste barn starte der, forklarer Carsten Otte.

Fire nye børnehaveklasser

Gl. Hasseris og Filstedvejens skoler i Aalborg topper til gengæld listen over de skoler, som får flest nye lever i 0. klasse efter sommerferien. Der vil begge steder være 82 elever i de nye børnehaveklasser, og det er så mange, at skolen i Hasseris for første gang i mange år må køre med fire spor.

- Men det er jo kun positivt, mener konstitueret skoleleder Michael Sørensen.

Slår tidligere højdespringer

På Filstedvejens Skole bliver der også fuldt hus. Her var der i indeværende skoleår 75 elever i 0. klasse, men det stiger efter sommerferien til 82. Og dermed slår skolen også sidste års højdespringer - nemlig Gug Skole, hvor der kun starter 76 elever i 0. klasse mod 92 i indeværende skoleår.

Nørholm får god plads

På Nørholm Skole bliver der til gengæld god plads i det kommende skoleår. Antallet af nye elever i børnehaveklassen falder nemlig fra 20 til 4, og det er skoleleder Steen Birkedal Nielsen selvfølgelig ikke glad for.

- Men sidste år var der jo også flere end sædvanligt i 0. klasse, og samtidig er der også ved at ske lidt af et generationsskifte i byen, påpeger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.