Færre ledige fører til kommunale fyringer

Morsø Kommune skal spare ca. 13 millioner kr. på beskæftigelsesområdet i 2015

Jobcentret i Morsø Kommune er gode til at ledige i arbejde, og det er med til at finansiere besparelser på beskæftigelsesområdet. Foto: Bo Lehm

Jobcentret i Morsø Kommune er gode til at ledige i arbejde, og det er med til at finansiere besparelser på beskæftigelsesområdet. Foto: Bo Lehm

MORS:Færre fuldtidsforsikrede på kontanthjælp og et fald i antallet af førtidspensionister er blandt de faktorer, som forklarer, at Morsø Kommune kan spare 13,3 mio. kroner på beskæftigelsesområdet i 2015. Derudover forventer kommunen at kunne spare samme beløb i 2017 samt cirka 11,8 og 10,4 mio. kroner i henholdsvis 2016 og 2018.

- Besparelserne lader sig gøre, fordi vi har balanceret vores budget i forhold til det nuværende, siger Ellen Philipsen Dahl (DB), formand for Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget i Morsø Kommune.

- Vi kan se, at vores indsats for at få folk i arbejde igen ser ud til at virke, uddyber hun.

Som en del af forklaringen peger udvalgsformanden på andre aktiveringsmuligheder, som eksempelvis fører til flex- og rotationsjob, hvis fuldtidsjob ikke er en mulighed.

Morsø Kommunes indsats for at bringe ledighedstallet ned betyder samtidig, at kommunen selv får brug for færre hænder.

- Der kommer til at ske en reduktion i antallet af ansatte i administrationen. Jeg kan ikke sætte tal på hvor mange. Men det bliver ikke inden for det lovmæssige område, siger Ellen Philipsen Dahl.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kunstner dømt for at "tage pengene og løbe" - men striden er langt fra slut
Luk