Familie flygter fra skimmelsvamp

Danmarks højeste niveau af skimmelsvamp målt i V. Hassing

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

V. HASSING: En ung nordjysk familie valgte lørdag morgen at pakke det mest fornødne og forlade deres hjem i Vester Hassing så hurtigt som muligt. Målinger viste, at deres hus har dansk rekord i skimmelsvamp.

Det gamle stuehus i udkanten af Vester Hassing ser solidt og velholdt ud, og der er god plads til en familie. Men som det er nu, bør ingen bo der, mener en ekspert i indeklima, der har undersøgt det. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende mandag.

- Normalt taler man om meget skimmelsvamp, hvis er der over 1700 enheder pr. kubikmeter luft. Her har vi i ét værelse konstateret 100.793 enheder. Det er det højeste, jeg nogensinde har målt, siger direktør Bent Bagge Nøhr, der driver firmaet Dansk Infrarød Inspektion A/S, Aabybro til avisen.

Fugt trods udluftning

Han har tjekket efter, og der er ikke målt højere værdier i Danmark med en såkaldt Mycometer-test af aggressiv skimmelsvamp.

Indtil lørdag morgen var huset rammen om et travlt og virksomt liv for Maibritt og Thomas Legaard og deres tre børn fra fem måneder til syv år. Men nu er familien flyttet. Den turde ikke andet.

Fodlisten bag sengen er sort. Hjørnerne i børneværelset er sorte. I bunden af ruderne driver dug.

Problemer med vejrtrækning

I sommerens løb har Maibritt Legaard fået vejrtrækningsproblemer, og undersøgelser hos lægen bekræftede, at hun havde astma. Mistanken om skimmelsvamp meldte sig, og familien henvendte sig til Bent Bagge Nøhr.

Han tog flere forskellige prøver og så snart analyserne forelå, tog han kontakt til familien.

- Ud fra min faglige vurdering var det ikke forsvarligt at bo i huset. Havde det været en arbejdsplads, havde man lukket den, fortæller han.

Skimmelsvampeproblemet er stigende som konsekvens af, at ældre huse med kuldebroer i konstruktionen, og at husene bliver gjort stadig tættere for at spare på energien.

Familien har taget kontakt til Aalborg Kommune med henblik på at blive genhuset, men har ikke fået svar endnu. I mellemtiden har den valgt at flytte ind i et sommerhus i Løkken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.