Familiens kat har ondt efter skudsår

Kat fra parcelhuskvarter er blevet skudt af luftgevær

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:- Arla er forkrampet af smerte, den bløder ud af næse og mund og det ene øje er poppet ud af hovedet. Det ser meget voldsomt ud og i første omgang tror jeg, hun er blevet ramt af en bil.

Tina Jensen husker tydeligt, hvor forskrækket hun blev, da hun tirsdag formiddag kalder på familiens kat Arla hjemme på Hans Egedes Vej, et fredeligt villakvarter i Frederikshavns vestby.

Hun tager straks katten med ud på Frederikshavn Dyrehospital, hvor den bliver bedøvet og der bliver taget røntgenbilleder.

- Så opdagede dyrlægen, at Arla var blevet skudt på, fordi haglet havde sat sig fast bag højre øje. Skuddet var gået ind gennem kinden.

Beskeden gav Tina Jensen en ny slem forskrækkelse.

- For det betyder jo, at der er nogen i vores nabolag eller område, der skyder med luftgevær eller luftbøsse og de har sigtet efter vores kat.

Hun aner ikke hvem, der har mishandlet katten på den afskyelige måde. Hun vælger ligesom dyrlægen og politiet at tro, at der er tale om grove drengestreger.

- Hvis det er sådan nogle unge drenge, så håber jeg der er nogle forældre, der tager hånd om det. Måske ved de drenge ikke, hvilke konsekvenser sådanne skud har, hvad skade det gør.

Hagl fra et luftgevær er ikke dræbende på en kat.

Men Arla har taget skade fysisk og psykisk. Hun er sky, forsøger at komme ud og væk fra huset, hvæser, og de første nætter krøb hun i skjul under Sines seng.

Hun var tidligere en rigtig kælemis, som alle kunne sidde med. Men nu er det kun datteren i familien 10-årige Sine. der kan få lov at røre Arla.

- Jeg tror hun har ondt. Hun har jo det hagl bag øjet, siger Sine.

Arla er en kat, der strejfer blandt andet ovre i den nærliggende skov omkring Hørkær-mosen.

- Men hvis der ikke er tale om drengestreger, men nogen, der har villet skræmme hende væk, så er det ulovligt uden at advare os først som ejere, forklarer Tina Jensen, der har anmeldt dyremishandlingen til politiet.

- Her fik jeg den besked, at de kun vil gå ind i sagen, hvis der er flere dyr, der var blevet skudt efter.

Arla er i bedring. Såret ved øjet er ved at hele. Men når hun kigger op, kan man se, at den stadig er gal med øjet. Haglet kan dyrelægen ikke fjerne, da det sidder inde bag øjet, men måske kan katten leve videre.

- Vi håber, hun kommer over det. Men det ved vi først om ti dage, når vi har været til kontrol hos dyrlægen. Så må vi høre, hvad han siger.

Tina Jensen har tænkt på, hvad der skal ske, hvis dyrlægen fortæller, at smerterne ikke vil forsvinde i kattens øje.

- Hvis ikke den kan leve smertefri med det hagl bag øjet, så er vi nødt til at aflive hende. Den anden mulighed er jo ikke et liv, siger hun stille.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.