Far idømt otte års fængsel for voldtægter af fire døtre

En 51-årig mand fra Vendsyssel har torsdag fået dom ved Retten i Hjørring

Manden som ved Retten i Hjørring blev dømt for at have begået overgreb på sine fire døtre blev torsdag eftermiddag udvist fra Danmark for evigt. (Arkivfoto)

Manden som ved Retten i Hjørring blev dømt for at have begået overgreb på sine fire døtre blev torsdag eftermiddag udvist fra Danmark for evigt. (Arkivfoto)

HJØRRING:En grum sag om mange års seksuelle overgreb, krænkelser og voldtægt af fire piger begået af deres egen far er torsdag blevet afsluttet ved Retten i Hjørring.

Fra de fire piger var fire-fem år gamle blev de udsat for seksuelle overgreb og voldtægter af deres egen far, der også jævnligt udøvede vold mod sin daværende samlever. Det har nu kostet den 51-årig mand otte års fængsel og en udvisning for bestandigt, hvilket betyder, at manden ikke må vende tilbage til Danmark.

Han er oprindeligt fra England, men har boet i Danmark i 33 år.

Manden har også fået forbud mod besøg af børn under 18 år, der ikke er i selskab med en voksen.

Det fortæller anklager i sagen, Eva Madsen.

- Jeg er tilfreds med rettens dom, og jeg synes, den har det rigtige niveau, siger Eva Madsen, der i sin procedure havde lagt op til en fængselsstraf på mellem otte og ni år.

Ifølge hende modtog den 51-årige mand dommen med ordene: "Det kan I ikke være bekendt."

Værst for ældste datter

Overgrebene på døtrene begyndte i 1992 og stoppede først i 2013. Værst gik det ud over den ældste datter, der blev født i 1988. Gennem 16 år, fra 1992 til 2008, blev hun ofte slået med et bælte eller en grydeske af sin far, som også jævnligt udsatte hende for fuldbyrdet voldtægt og anden seksuel omgang end samleje.

Fra 2003 blev også lillesøsteren, der var født i 1999, udsat for voldtægter ved anden seksuel omgang end samleje fra sin far.

Yderligere to søstre kom til og blev også voldtaget. De nåede ikke at fylde 12 år, før overgrebene stoppede i 2013.

På det tidspunkt blev de to yngste piger, som dengang var syv år gamle, fjernet fra hjemmet.

Vold og vidnetrusler

Foruden voldtægterne af sine døtre er den 51-årige dømt for grov vold mod sin daværende samlever. Gennem 18 år, fra 2002 til 2020, udsatte han hende i perioder flere gange ugentligt for slag og spark.

Ved en lejlighed skubbede hende ned ad en trappe, ligesom han sparkede hende i maven, da hun var gravid.

Den 51-årige mand er også dømt for vidnetrusler. Da sagen var meldt til politiet, skrev han 30. juli 2020 blandt andet i en besked på engelsk:

"Så snart jeg er færdig med politiet er jeg væk uden først at hævne det. DET TROR JEG FANDME IKKE. KÆLLINGEN MÅ LIDE ELLER DØ".

Manden skal betale sagens omkostninger og erstatning til de fire døtre og sin daværende kone på mellem 10.000 og 100.000 kroner.

Manden, der nægter sig skyldig, ankede dommen på stedet. Ifølge anklager Eva Madsen kan der gå op til et halvt år, før sagen kommer for landsretten. I den tid skal den 51-årige mand forblive varetægtsfængslet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden