Fare for eksplosion på universitet afværget

Beredskab tilkaldt for at uskadeliggøre stof

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Personale på Aalborg Universitet måtte fredag eftermiddag tilkalde hjælp fra Beredskabscenter Aalborg for at uskadeliggøre et stof, der kunne være i fare for at eksplodere.

- I vores kemikaliedepot opdager vi et stof, som muligvis er ved at tørre ud. Hvis det sker, kan der være fare for, at det eksploderer, oplyser Barbara Samuelsen, der er kemisk biologisk arbejdsmiljøkoordinator på universitetet.

Bombesikret rum

Der er tale om 100 gram af et stof, som Barbara Samuelsen af hensyn til forskningen ikke vil sætte navn på.

Det var opbevaret i universitets kemikaliedepot, der er bombesikret, men koordinatoren kan ikke sige noget om konsekvenserne ved en eksplosion i rummet eller om eksplosionens styrke.

- Vi får meldingen omkring klokken 14.30 og på vej ud til universitetet tager vi kontakt til det kemiske beredskabs vagtordning for at få oplysninger om stoffet, og hvordan det skal behandles, oplyser indsatsleder Rene Kærup, Beredskabscenter Aalborg.

Holder flydende

Fremme på universitetet får han fra vagtordningen at vide, at stoffet ikke må opbevares i en beholder med metallåg, da det kan virke som en detonator, såfremt stoffet tørrer ud.

- Heldigvis er det opbevaret i en plastikbeholder, og vi kan eliminere faren ved at putte det i vand og holder det flydende, siger Rene Kærup.
Stoffet er nu afleveret som kemikalieaffald.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.