Fart på jobrotation

Aalborg Kommune vil bruge 4,5 mio. på at ansætte folk, som skal sparke gang i nye projekter

Rådmand Mai-Britt Iversen (S) er parat til at satse endnu mere på jobrotation <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Rådmand Mai-Britt Iversen (S) er parat til at satse endnu mere på jobrotation Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:Selvom Aalborg Kommune i forvejen er langt fremme, når der gælder jobrotation, sagde medlemmerne af beskæftigelsesudvalget i går ja at sparke yderligere gang i processen.

Gode erfaringer

Udvalget vil nemlig bruge 4,5 mio. kroner til at ansætte otte konsulenter, som skal hjælpe med at lave nye jobrotationsprojekter, og ifølge rådmand Mai-Britt Iversen (S) er det både en god og nyttig investering. Aalborg har nemlig gode erfaringer med jobrotation - både fordi det opkvalificerer den eksisterende arbejdsstyrke - men også fordi otte ud af ti ledige, der vikarierer i jobrotation, kommer i arbejde efterfølgende.

Opkvalificering

- Så det er et rigtigt godt sted at sætte ind. For eksempel i forhold til nogle af de dagplejere, der risikerer at blive ledige, hvis børnetallet falder. Og så kan de jo lige så godt bruge tiden på at opkvalificere sig, mener hun.

I Aalborg var der sidste år 258 ledige i jobrotationsvikariater. Men kommunen har også gjort meget for at fremme brugen af jobrotation - for eksempel ved hjælp af et samarbejde mellem Jobcenter Aalborg og FTF’s a-kasse.

- Men vi vil også gerne have flere i jobrotation i private virksomheder. For det opkvalificerer medarbejderne, så de er bedre rustede, hvis de skulle blive ledige. Og samtidig forbedrer det også virksomhedens konkurrenceevne, så det er en rigtig win-win-situation, mener Mai-Britt Iversen.

Vejen frem

Hun oplyser, at Aalborg Kommune også er godt med, når det drejer sig om at uddanne ledige. Og sammen med jobrotation er det - efter hendes mening - vejen frem. For arbejdskraften i Nordjylland er ikke nær så godt uddannet som mange andre steder, og det gør os ofte mere sårbare, når der er krise.

- Så det er vigtigt, at vi opkvalificerer og efteruddanner os. Og derfor er jobrotation også et ekstremt godt redskab, understeger hun.

Sparer 5,5 mio.

Målet med den ny satsning er at øge antallet af personer, som er ansat i jobrotation med 70 årsværk. Og selvom det kommer til at koste lidt, vil det på sigt medføre en besparelse på 5, 5 mio. kroner - både fordi folk i jobrotation er omfattet af andre refusionsregler - men også fordi mange kommer i arbejde bagefter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.