Fartkontrol over hele landet fra mandag

Farten er et alvorligt problem, mener Rigspolitiet

Foto: Jesper Thomasen

Foto: Jesper Thomasen

DANMARK:Fra mandag morgen kan bilister over hele landet forvente, at politiet har ekstra opmærksomhed på den kørsel, der præsteres på gader og veje.

Hele den kommende uge står den nemlig på landsdækkende fartkontrol.

- Vi kan alle gøre en forskel ved at sænke farten. Derfor er vi ude med fartkontroller for at minde bilisterne om det. Især på landevejene er for høj fart et alvorligt problem. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan betyde en hel del, siger Frank Mathiesen, centerchef, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse fra Rådet for Sikker Trafik.

For høj fart er skyld i eller medvirkende årsag til halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. Ifølge Færdselssikkerhedskommissionen er det veldokumenteret, at når farten falder blot med få kilometer i timen, så falder antallet af trafikdrab også.

Hvis man kører 90 km/t. i stedet for 80 km/t. på en 10-kilometer strækning, har man kun sparet 50 sekunder. Til gengæld har man øget risikoen for at ende i en alvorlig ulykke.

- De fleste dødsulykker sker på landevejene blandt andet på grund af for høj fart. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan være afgørende for, om man selv eller andre kommer til skade, hvis der sker noget uventet. Derfor er det en god ide at overholde hastighedsgrænsen, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.