FDF på ridderlejr

150 FDF’ere nød pinsen på Klitten ved Lyngså

Alberte og Sofie øver sig i sværdkamp. Foto: Maria Harbo Thomsen

Alberte og Sofie øver sig i sværdkamp. Foto: Maria Harbo Thomsen

AALBORG:I pinseferien blev lejrgården Klitten ved Lyngså omdannet til en ridderborg med seje riddere og smukke prinsesser, da 150 FDF’ere fra Aalborg holdt fælles sommerlejr.

- Deltagerne var fra 5 til 12 år, og temaet var riddere. De yngste deltagere sov indenfor i køjer, de ældste boede udenfor i telte. Den første dag blev alle delt ind i klaner, der skulle finde på et sejt navn og lave en fane i klanens farver. Den følgende dag producerede alle både ridderdragter, sværd, hjelme og kæpheste, fortæller Maria Harbo Thomsen. Hun er kredsleder i FDF Aalborg 8, Nr. Tranders.

- Da alle havde udrustningen i orden, blev FDF-ridderne på lejrens tredje dag testet i deres viden, styrke og mod på et løb, hvor klanerne både skulle samarbejde, løse koder, gå på glasskår, kæmpe og skyde til måls.

Lejrens fjerde dag var markedsdag med smykkeværksted, smedeværksted, spåkonen Sylvia, ansigtsmaling, pandekagebagning på bål, spillebule og andre aktiviteter, der kunne fornøje de mange riddere.

Endelig var det tid til den store ridderturnering, hvor klanerne dystede i sværdkamp, og ridderne vælge at stille op i spydkast og kæphestevæddeløb. Efter turneringen opstod der lidt tumult, og pludselig var sværdkampen ikke mellem klanerne, men mellem børn og ledere.

Som finale på en skøn lejr blev der sidste aften holdt stor fest på ridderborgen for alle de tapre riddere. Måske var det i løbet af festen, at den onde troldmand så sit snit til at stjæle slikket fra lejrens slikbutik, Tutten.

- Midt om natten kom der mystiske sendebude til lejren, og alle måtte stå op igen og drage ud i mørket for at skaffe perler og guld, for at købe slikket tilbage fra troldmanden, fortæller Maria Harbo Thomsen.

Undervejs på lejren blev der også tid til bade i havet, slappe af i solen, holde lejrbål og knytte nye venskaber. Efter fem dage vendte alle trætte og glade hjem til Aalborg – og blev til børn igen.

Ridderlejren var et samarbejdet mellem otte FDF-kredse fra Aalborg. De 25 af deltagerne kom fra Aalborg 8 Nr. Tranders, der holder til i Aalborg Øst og har i alt 50 medlemmer.

FDF-sæsonen er slut for i år, og nu holder både børn og ledere sommerferie. Den nye sæson begynder i uge 34, hvor nye medlemmer er velkomne.

Læs mere på hjemmesiden: www.FDF.dk/aalborg8

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.