Fejl får lov at bestå

Miljøgodkendelse i Try blev givet ved en fejl, og derved bliver det

Minkfarmen i Try kommer efter planen til at ligge 200 m fra boliger, skole og museum i Try. 35 borgere har protesteret. Arkivfoto: Diana Holm <i>Diana Holm</i>

Minkfarmen i Try kommer efter planen til at ligge 200 m fra boliger, skole og museum i Try. 35 borgere har protesteret. Arkivfoto: Diana Holm Diana Holm

TRY:Teknisk forvaltning gav i vinter miljøgodkendelse til en ny, omdiskuteret minkfarm i Try.

Det var en fejl at miljøgodkendelsen ikke først blev forelagt miljø- og teknikudvalget, fastslog udvalgets formand, Mikael Klitgaard (V).

Men det var en fejl, der ikke stod til at rette. Når en miljøgodkendelse er givet, kan den ikke trækkes tilbage, lød den juridiske vurdering.

Da et udvalgsmedlem kort tid senere ønskede en beslutning i en anden sag genoptaget, lød den juridiske vurdering stik modsat:

- En myndighed kan på et hvilket som helst tidspunkt genoptage en sag, som allerede er afgjort.

Bekymrende juristsvar

- Hvis den sag på et hvilket som helst tidspunkt kan genoptages, kan miljøgodkendelsen til minkfarmen i Try vel også, mente løsgænger Ole Bruun på byrådsmødet onsdag aften.

- De jurister svarer vist efter hvad de bliver spurgt om. Det ene øjeblik kan man godt ændre en afgørelse, det næste kan man ikke. Jeg er lidt bekymret, medgav Ole Andersen (SF).

Ole Bruun har forsøgt at få sagen genoptaget i miljø- og teknikudvalget, men flertallet sagde nej. Derfor krævede han sagen for byrådet.

- Jeg beder byrådet om at pålægge teknisk udvalg at tage sagen op igen. Miljøgodkendelsen er til ugunst for rigtig mange mennesker i Try, og en skole og et museum. Godkendelsen er påklaget, så der er ikke etableret noget derude endnu, og ingen har lidt et tab, understregede Ole Bruun.

Karsten Frederiksen (K) og Arne M. Jensen (S) bakkede ham op i, at teknisk udvalg burde have genoptaget sagen, da han bad om det.

Et udvalgsmedlem har krav på at få sat en sag på dagsordenen, fastslog Arne M. Jensen.

- Det ville have givet en næse på Christiansborg, mente Karsten Frederiksen.

Ingen næse

- Jeg skal ikke have nogen næse. Og der er ingen grund til at spilde tid på at tage sagen op igen. Det var en fejl, at vi tog den anden sag på igen. Det skal man passe på med. Det forplumrer tingene, sagde Mikael Klitgaard.

Et stort flertal stemte imod forslaget om at pålægge miljø- og teknikudvalget at genoptage sagen.

- Jeg er meget skuffet over at så stort et flertal blokerer den demokratiske proces. Borgerne i Try fortjener en ordentlig afslutning, hvor vi politisk tager stilling til selve sagen, siger Ole Bruun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden