Ejer af omstridt sommerhus raser over dom for ulovlig kystsikring

Han søger fortsat om tilladelse til hård kystsikring

Fellen blev efter julestormen i 2016 sikret med udlæg af sandsække på skråningerne ud mod stranden.

Arkivfoto: Peter Broen

Fellen blev efter julestormen i 2016 sikret med udlæg af sandsække på skråningerne ud mod stranden. Arkivfoto: Peter Broen

SKAGEN:Carsten Kastrup - ejeren af Skagens mest omstridte sommerhus, Fellen - har endnu ikke taget stilling til, om han vil anke mandagens dom i Retten i Hjørring. Derfor står det hen i det uvisse, om stranden ved huset i sommer bliver ryddet for de sandsække, som han har ladet udlægge for at sikre Fellen mod havets angreb.

Carsten Kastrup blev i retten - ud over en bøde på 50.000 kr. for ulovlig kystsikring - også idømt tvangsbøder på 5000 kr. om måneden, indtil han fjerner sandsækkene. Tvangsbøderne starter ifølge dommen 1. juli, men Kastrup regner med, at en anke får opsættende virkning.

Kastrup blev dømt for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven og kystsikringsloven ved blandt andet at have bestilt entreprenørfirmaet Trigon til at flytte fygesand fra den 150 meter lange indkørsel til Fellen ud til havstokken.

Han føler sig udsat for magtmisbrug fra myndighederne.

Samtidig undrer han sig over, at dommeren i Hjørring ikke tog hensyn til, at flytningen af fygesand til stranden er en praksis, som skiftende ejere af Fellen ifølge Kastrup har fulgt gennem 50 år.

Jævnlig rydning af vejen er nødvendig for at sikre adgangen til huset gennem klitten.

Ifølge skøn fra entreprenøren blev der flyttet 50-150 lastbilfulde sand ud i havstokken ved hver rydning.

At flytte sandet ind i landet ville være helt uoverkommeligt.

- Og det ville sikkert også blive betragtet som ulovlig råstofindvinding, siger en dybt frustreret Carsten Kastrup.

Fellen er i dag så beskadiget af storm og bølger, at den henligger som en ruin. For et halvt år siden fik Kastrup afslag fra Kystdirektoratet på at understøbe fundamentet og genopføre huset. Direktoratet vurderede, at kysttilbagerykningen ikke kunne stoppes, så Fellen med tiden vil komme til at ligge på en ø.

Han har siden indsendt en ny ansøgning om tilladelse til at udlægge hård kystsikring i lighed med den, som miljøministeriet har åbnet mulighed for ved Lønstrup.

- Hvis der hersker lighed for loven, så har jeg vel også lov til at lave hård kystsikring, siger han.

Da Kastrup købte Fellen for ni år siden for 4,5 mio. kr., var huset omfattet af et kystsikringsprojekt for Gammel Skagen. Senere blev projektet indskrænket og Fellen helt udtaget.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.