Hele landet

Fem fejl midaldrende kvinder typisk begår

Gode råd til hvad du ikke skal gøre, hvis du er kvinde og midt i livet

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

HELE LANDET: Det kan være svært at se sig selv med andres øjne. Og på en måde er det meget nemmere at se, når veninden er blevet ældre end at erkende, at tiden er forpasset stramme bluser og lavtaljede læderbukser.

Og da det kan være svært at indse, hvad der er ved at ske, kan det også være svært at se i øjnene, når man tackler forandringerne dårligt.

Vi har samlet de fem mest almindelige fejl, midaldrende kvinder begår - og eksempler på, hvordan du undgår dem.

1. Du ændrer intet

Hvad skulle der dog være at ændre? Mændene har altid syntes, jeg var et skår, og veninderne siger altid, at jeg ser forrygende ud. Skulle der være nogen som helst grund til ikke at tro på dem? Thja, hvis vi skal være ærlige, så kommer der måske ikke så mange komplimenter, som der plejer, og måske forsøger du ubevidst at skrue lidt op for det sexede look.

Det virkede måske godt før i tiden, men - indrøm det nu - det gør det sjældnere med alderen. De fleste ændrer ikke stil, selvom den er skabt for ti eller tyve år siden, dengang de så helt anderledes ud.

Det er selvfølgelig et valg ikke at klæde sig anderledes, selv om alderen ændrer krop og udstråling. Men nogle gange kan det være et rigtig dårligt valg.

2. Du bruger for få penge på tøj

Husker du de gode gamle dage, hvor man kunne hive en billig bikini ned fra udsalgshylden og gøre stranden usikker? H&M-tøj sad forrygende, og du kunne se sexet ud i kærestens store sweater. Desværre er de tider forbi.

De fleste af os er nødt til at investere i tøj, der er dyrere. Vi kommer ikke udenom, at det skal sidde ordentligt, og det kræver skrædderhåndværk at dække topmave og sydgående balder.

Det kan være en udfordring at finde det helt rigtige tøj i alle aldre, men det er endnu sværere for midaldrende. Du kan ligeså godt se det i øjnene - tøjkontoen må og skal være større end i din glade ungdom, og du bliver nødt til at punge ud for at få bådetøj, der holder på de løse kød, ligesom dit businesstøj skal have en høj kvalitet. Din krop kan desværre ikke stå alene mere.

3. Du dropper motionen

Fristet til at stoppe med at dyrke motion, nu hvor du bliver ældre? (Eller bruge det som en undskyldning for ikke at starte?) Den går bare ikke. Du bliver nødt til at holde fast i at få rørt kroppen - også trods evt. vedvarende træthed og værkende ryg og knæ.

At træne på den rette måde kan faktisk lindre smerter og ikke mindst afværge helbredsproblemer i de kommende år, såsom snigende vægtøgning, diabetes, hjertesygdomme og demens.

Otte madråd til at slippe af med dellerne

Hvis din ambition er at løbe et maraton, fint. Men det er slet, slet ikke nødvendigt. Meget mindre kan gøre det. Wateraerobic er skønt, eller du kunne begynde på yoga, eller måske er det mere dig at sørge for at komme ud og gå en rask tur hver aften. Uanset hvad, så er det bare mere vigtigt end nogensinde, at du gør noget for at holde kroppen i gang.

4. Du tror, der er særlige ’hårregler’

Kan kvinder over 50 år ikke have langt hår? Vrøvl, for der er ikke rigtig nogen ’hårregler’ for midaldrende kvinder. Hvilken frisure, der klæder en kvinde, afhænger af en hendes højde, kropsform, livsstil og hårets tilstand. Faktum er, at dit hår sandsynligvis vil blive gradvist mere gråt og tyndt i tak med at du ældes.

Ni overraskende årsager til hårtab

Vælg en klipning og farve, du kan lide, og som klæder dig, og hav øje for, at det sandsynligvis ikke vil være samme klip og farve, der gjorde noget godt for dig i dine 20’erne og 30’erne.

5. Du bruger for meget makeup

De makeupfarver og -mærker, du har brugt i årevis afspejler sandsynligvis ikke, hvad der er bedst for din hud længere. Det er formodentlig tid til at skifte stil. Og modstå trangen til at hælde flere tykke lag af tung pudder og concealer på.

10 råd til at undgå rynker

Du dækker alligevel ikke rynkerne, og med alt for meget makeup under øjnene risikerer du, at der danner sig kager i de små poser. Og husk: mørk makeup kan give et endnu ældre udseende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.