Fem skoler lukkes: Formand tavs

Fem byer - Jerup, Elling, Aalbæk, Voerså og Gærum - har udsigt til at miste deres folkeskoler

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Det er en voldsom overraskelse for børne- og ungdomsudvalgets formand, Christina Lykke Eriksen (SF), at det overfor hjemmesiden saebyavis.dk af en anonym kilde er blevet afsløret, at fem skoler er udpeget til lukning.

- Det kommer virkelig bag på mig, at der er nogen, der er gået ud og har fortalt om det her.

Ifølge Christina Lykke Eriksen var der nemlig givet håndslag på, at detaljerne i børne- og ungdomsudvalgets besparelser skulle holdes tæt til kroppen til på fredag.

- Men sådan er politik åbenbart, siger hun.

Disse skoler lukkes

Ifølge NORDJYSKE’s oplysninger er følgende skoler nu alvorligt truet af lukning: Jerup Skole, Gærum Skole, Stensnæsskolen (i Voerså), Elling Skole og Aalbæk Skole.

Derudover er også en række daginstitutioner udpeget.

Christina Lykke Eriksen ønsker fortsat ikke at bekræfte oplysningerne overfor NORDJYSKE.

- Jeg vil gerne fastholde, at det her er lukket materiale, og jeg vil først snakke om det, når dagsordenen til børne- og ungdomsudvalgets møde i næste uge bliver offentliggjort på fredag. Jeg synes, at det er mest fair overfor de skoleledere og forældre, der skal informeres, at det bliver sendt ud til alle samtidig, siger Christina Lykke Eriksen.

Når børne- og ungdomsudvalgets dagsorden offentliggøres fredag, så får borgerne i Frederikshavn Kommune for første gang mulighed for at få overblik over de besparelser, som udvalget skal føre ud i livet i forbindelse med budgettet for 2015.

- Vi skal lave besparelser for 50 millioner kroner, så det er et kæmpeoplæg. Men det er en bunden opgave, som vi er blevet pålagt af økonomiudvalget, siger Christina Lykke Eriksen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.