Feriecenter ruster sig til fremtiden

Feriecentret har bedt om at få ændret de 160 feriehuses status fra at være hotel til at være sommerhuse

Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

GRØNHØJ:Selv om der her og nu ikke er aktuelle planer om at bygge flere feriehuse ved Grønhøj Feriecenter, så forbereder det sig til fremtiden i forbindelse med, at Jammerbugt Kommune er ved at udfærdige en ny lokalplan for området.

Feriecentret har nemlig bedt om at få ændret de 160 feriehuses status fra at være hotel - og dermed erhverv - til at være sommerhuse.

- Det vil betyde, at man kan tage kreditforeningslån hjem i sin ferielejlighed, det kan man ikke, hvis den har status som hotel, forklarer centerchef Kaj Jensen.

De fleste andre feriecentre har gennemført denne manøvre, og alle steder har det givet større efterspørgsel og dermed højere salgspriser, når husene bliver handlet.

For udlejningen har den nye status stort set ingen praktisk betydning kun, at ejeren ikke selv kan bo i feriehuset hele året, og det sker i forvejen ikke, oplyser Kaj Jensen.

Plads til 40 nye huse

Han tilføjer, der er stigende interesse for at købe lejligheder i Grønhøj Feriecenter på grund af øget udlejning. Siden foråret er ni af husene blevet handlet.

Med en ændret lokalplan benytter centret samtidig chancen for at kunne udvikle sig yderligere i fremtiden.

- Med en ny lokalplan åbnes der op for opførelsen af yderligere 40 huse samt, at vi kan flytte købmandsbutikken fra midten af centret og ud til indkørslen ved Redningsvejen, hvor butikken vil være mere synlig for de øvrige sommerhuse i området, siger Kaj Jensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.