Fest med en uges forsinkelse: Fortuna fik mesterskabet i hus

Fortuna Hjørring sikrede sig søndag den 10. titel i klubbens historie

Jubel hos Fortuna-spillerne efter Karen Holmgaards mål til 2-0. Foto. Torben Hansen

Jubel hos Fortuna-spillerne efter Karen Holmgaards mål til 2-0. Foto. Torben Hansen

FODBOLD:Alle havde ventet, at festen ville komme i forbindelse med sidste uges hjemmekamp mod VSK Aarhus, men der endte det med en gigantisk overraskelse og et nederlag på 2-1 for Fortuna Hjørring.

Men søndag var der ingen tvivl. Fortuna Hjørring vandt med 4-0 på udebane i Ballerup mod BSF, og dermed kan klubben nu kalde sig dansk mester for 10. gang, da forspringet nu er på fem point ned til ærkerivalerne fra Brøndby, og der er kun en kamp tilbage.

Der mødes de to rivaler i Hjørring 17. juni, hvor mesterskabspokalen bliver overrakt.

Hvor Fortuna-spillerne for en uge siden virkede nervøse og anspændte, så lignede de i langt højere grad sig selv i søndagens opgør.

Efter en hurtig chance til BSF satte Fortuna sig på opgøret, og der skulle kun gå syv minutter, før bolden var i nettet. brasilianske Tamires de Brito udnyttede sin hurtighed og kom først på en lang bold. Her driblede hun forbi keeperen og scorede sikkert.

Efter 28 minutter blev det også 2-0. Et godt indlæg endte hos Karen Holmgaard ved den fjerne opstander, og hun headede bolden sikkert ind - forinden havde Signe Bruun brændt en stor chance.

Brøndby var i søndagens tidlige kamp i problemer mod Kolding Q, men fik scoret til 2-1 med få minutter igen. Den besked kunne Fortuna-spillerne få i pausen, og de lagde stærkt fra land.

Tamires de Brito afdriblede efter fire minutter to forsvarsspillere og løb mod mål, hvor hun udplacerede målmanden med en scoring til 3-0. Kort efter kunne Karoline Smidt i to omgange have gjort det til 4-0, men hun missede de store chancer.

10 minutter før tid fik Frederikke Thøgersen en stor chance i det lille felt, men keeperen kom lige ud og fik reddet med en flot fodparade. Tamires de Brito var kampens spiller, og spillede med få minutter igen den indskiftede Sarah Dyrehauge fri, men vinklen blev for spids.

Men i overtiden kom scoringen. Ida Guldager fik bolden helt inde på stregen og scorede til 4-0.

Og så kunne festen ellers gå i gang på Ballerup Idrætspark, og den sidste kamp mod Brøndby bliver nu en ren formalitet og endnu en festdag

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden