Festaften slutter med stort knald

Musikkens Hus bliver lørdag aften skudt i gang med et festfyrværkeri på havnen i Aalborg

Byggeriet skrider fremad, men tirsdag var der stadig godt gang i belægningsarbejdet, hvor Dronningen lørdag ruller ind til den røde løber. Foto: Martin Damgård

Byggeriet skrider fremad, men tirsdag var der stadig godt gang i belægningsarbejdet, hvor Dronningen lørdag ruller ind til den røde løber. Foto: Martin Damgård

AALBORG:I stedet for at synke ned i sofaen lørdag aften og flyde ud foran tv, opfordrer Musikkens Hus hele familien Aalborg til at være med til at markere den officielle åbning af det nye kulturhus på havnen.

Præcis kl. 17 ankommer Dronning Margrethe i bil og bliver taget imod på forpladsen, der er navngivet Musikkens Plads. Det er den side af musikhuset, der vender ud mod fjorden.

- Og det gør selvfølgelig ikke noget, hvis mange aalborgensere kigger forbi og vifter med flaget og vinker til Dronningen, siger pr-konsulent Esben Lind.

Dronningens program byder på en rundvisning i Musikkens Hus, hvor hun ledsages af blandt andre administrerende direktør Lasse Rich Henningsen og den afgående formand for byggefonden, Bent Frank. Også Christen Obel, den tiltrædende formand for driftsfonden, viser majestæten rundt bygningerne.

Dernæst skal Dronningen have noget at spise og overvære åbningskoncerten, der åbner med et helt nyt nummer af Bent Fabricius-Bjerre, som han specielt har skrevet til indvielsen af Musikkens Hus.

Så følger indslag med den internationalt anerkendte violinist Nikolaj Znaider og den ukrainske sandkunstner Kseniya Simonova, der skaber små historier i sand til musikken.

Skyder af fra fjorden

Åbningsprogrammet afsluttes med et stort festfyrværkeri af cirka 16 minutters varighed, hvor alle byens borgere igen med fordel kan bevæge sig i retning mod Limfjorden og Musikkens Hus for at få oplevelsen helt tæt på.

Fyrværkeriet skydes i gang cirka kl. 22, og Dronning Margrethe vil overvære showet fra Musikkens Spisehus, der vender ud mod Musikkens Plads og fjorden.

Fyrværkerioplevelsen er tilrettelagt af Holstebro-firmaet Højen & Magic Fyrværkeri, der har prøvet før at vise deres kundskaber over for kongehuset. Det var også Højen & Magic Fyrværkeri, der leverede et stort festfyrværkeri på Fredensborg Slot i forbindelse med Prins Henriks 75 års fødselsdag i 2009.

Fyrværkeriet bliver affyret fra to flydende platforme på Limfjorden, og showet kombineres med musik.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mange er smittet med corona på plejecenter i Brønderslev
Luk