Festival i Romdammen

EMNER 19. maj 2014 14:14

BØRGLUM: Børglum Beboerforening har nedsat et udvalg som planlægger at invitere alle i Børglum og omegn til ”Romdamsfestival”, den 14. juni 2014. Hele dagen vil være aktiviteter for alle aldre, bl. a. hestevognskørsel, træværksted, tømmerflådebygning, musikalsk underholdning, dejlig frokost, forskellige lege, den store ”kagedyst” og romsmagning.

- I år holdes festivalen, for at fejre Romdammens 25 års. jubilæum, men hvem ved, om festivalen kan blive en tilbagevendende begivenhed, siger udvalgets formand Alice Nielsen.

Inde i Børglum by, mellem Vråvej og Børglum Kirkevej, ligger den dejlige lille plet, kaldet Romdammen. For mange år tilbage var stedet en ”fyldplads”, hvor alt muligt skrammel blev smidt i det vandhul og krat der var.

- Men for 25 år siden, blev der lavet et lille fint naturområde her, da beboerforeningen fik området foræret. Der blev ryddet op, udgravet en lille sø, plantet træer, sat blomsterløg, sået græs, sat bænke op og lavet et lille legeområde. Det skete med hjælp fra frivillige. Beboerforeningen har derfor nu nedsat et arbejdsudvalg, som vil tage sig af Romdammen fremover, forklarer Alice Nielsen.

- Det bliver udvalgets opgave at gøre Romdammen kendt af flere. Blandt andet gennem bedre skiltning af stedet. Vi arbejder også på at gøre Romdammen mere indbydende, så flere får lyst til at gøre et lille stop her og nyde området. Bl. a. arbejdes der på at få bord/bænke op igen og skaffet midler til at få istandsat/fornyet legeområdet.

- Da Børglum er kendt som en ”kunstby” med en velbesøgt kunstudstilling og et kunstgalleri, er det også et ønske, på sigt, at gøre Romdammen til et naturligt udendørs udstillingsrum, fortsætter Alice Nielsen.

Derfor arbejdes der på, at legeområdet, skal bestå af nogle flotte store tilhuggede marksten, der passer ind i området og udfordrer børns fantasi. Også bænke og andre fornyelser laves af naturmaterialer, der falder godt ind og samtidig kræver et minimum af vedligeholdelse. Desuden indgår det i planerne, at sætte nye redekasser og et andehus op, plante masser af blomsterløg og forbedre adgangen til området, ligesom den almindelige pleje og oprydning i området fortsættes.

- Arbejdsgruppen er godt i gang, med at planlægge og muliggøre alle planerne. Der vil være arbejdsaftner, for alle som har tid og lyst, ved Romdammen. Næste gang mandag den 26. maj kl. 19, så området kan være præsentabelt til festivalen d. 14. juni, hvor forhåbentlig rigtig mange har lyst til at være med, slutter Alice Nielsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...