Festlig indvielse af Lyngså kirkehus

120 til gudstjeneste og kirkefrokost med biskoppen i spidsen

Fra den festlige indvielse af det nye Lyngså kirkehus ses fra venstre formanden for menighedsrådet Kurt Kvesel, biskop Henning Toft Bro og sognepræst Helge Morre Pedersen. Foto: Henrik Louis

Fra den festlige indvielse af det nye Lyngså kirkehus ses fra venstre formanden for menighedsrådet Kurt Kvesel, biskop Henning Toft Bro og sognepræst Helge Morre Pedersen. Foto: Henrik Louis

LYNGSÅ:Det var næsten lige som juleaften i Lyngså kirke.

Og de var der alle sammen. Hele menigheden - eller i hvert fald så mange, at kirken var fyldt til bristepunktet. Der var salmer og børnesangkor og trompetspil. Glade menighedsrådsmedlemmer, en glad sognepræst Helge Morre Pedersen og selvfølgelig også gaver, hvoraf den største i mere overført betydning blev pakket ud af Aalborg stifts biskop Henning Toft Bro og siden velsignet med et væld af taler.
Således også af formanden for Frederikshavn byråds landdistriktsudvalg Helle Madsen (V), der i gaveregnen kunne bidrage med den nye Koralbog og et ønske om, at kirkehuset vil blive brugt til alsidige aktiviteter af mere eller mindre kirkelig karakter.
Det var selvfølgelig altsammen i anledning af det nye over seks millioner kroners Lyngså kirkehus, der blev officielt indviet med biskoppelige ord efter, at denne også havde holdt en både festlig og folkelig, men også højtidelig gudstjeneste i kirken.

Og det er et kirkehus, det er værd at feste for, hvad også de mere end 120 kirkegængere gjorde ved den efterfølgende kirkefrokost. Her kunne formanden for menighedsrådet Kurt Kvesel fortælle om 20 års trængsler, der nu var blevet forløst.

- Alle forventninger og drømme er gået i opfyldelse med de 330 kvadratmeter kirkehus, der rummer lokaler til et forhåbentlig alsidigt menighedsliv, men som også og især opfylder arbejdsmiljømæssige krav, der skal tilgodese de ansatte ved kirkegården.
Kurt Kvesel kunne således fortælle, at arbejdsmiljøstyrelsen ikke var tilfreds med, at kirken i en årrække kun kunne fremvise et havebord, to havestole og en spand med vand.

Nye veje

Biskop Henning Toft Bro kaldte kirkehuset for Lyngså kirkes forlængede rum med rige muligheder for fremover at kombinere kirke og folkeliv. Han betegnede selv kirkehuset som en stor gave, der varsler nye veje i folkekirken.

- I har rammerne nu. Se så til at få dem fyldt ud, lød biskoppens glade formaning, før der igen blev sunget. Og det endda sangen ”Lev dit liv, mens du har det”, som fortæller om at bruge nuets muligheder – og skrevet af netop biskoppen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.