"Fighterne - for livet" kæmper videre

Vi var med da teamet for et par uger siden fik støtte fra Sparekassen Hobro Fonden til hjælp til redskaber. Foto: hhr-freelance.dk

Vi var med da teamet for et par uger siden fik støtte fra Sparekassen Hobro Fonden til hjælp til redskaber. Foto: hhr-freelance.dk

Hvis du er øm og stiv i dine lemmer - midlet vi kender.

Sådan lyder det i Hadsund Hallernes cafeteria, hvor deltagerne fra "Fighterne - for livet", hvor de nyder en kop kaffe og en ostemad efter onsdagens træning.

"Fighterne - for livet" - der blev stiftet tidligere i år med Annette Kjær som initiativtager, er en forening i Mariagerfjord kommune, som har til formål at skabe gode rammer, i form af motion og social samvær, for personer som har eller har haft kræft.

Foreningen havde sin første træning i Hadsund Hallerne ved årsskiftet og mødes hver onsdag formiddag kl. 09:00 i hal D. Træningen består af en times motion, hvor musklerne bliver styrket, pulsen kommer lidt op og lattermusklerne bliver trænet. Deltagerne har det sjovt sammen og kan mærke forskellen, som den ugentlige træning gør.

Deltager Margith Jensen udtaler: - Det er god motion for hele kroppen, som holder mig i gang. Instruktøren er god til at finde på forskellige ting fra gang til gang og hun har altid alternativer til dem, som har lidt skavanker.

Efter den daglige træning er der hygge og samvær i Hadsund Hallernes cafeteria. Ostemanden bestilles før træningens start og nyes med en gratis kop kaffe i selskab med de øvrige deltagere efter træningen. Snakken går lystigt omkring bordet, hvor der bliver delt forskellige oplevelser fra ugens gang.

Bjarne Thomsen udtaler: - Jeg synes, at vi har et rigtig godt kammeratskab, hvor alle kan snakke med alle. Og selvom sygdommen er det som binder os sammen, er det meget sjældent den, som er emnet omkring bordet.

De tre initiativtagere til foreningen er glade for den store succes holdet har været ind til nu. De arbejder nu fremmod at lave tiltag ved siden af den daglige træning i form af f.eks. turer og foredrag.

Initiativtager Annette Kjær udtaler: - Det er skønt at mærke at deltagerne er faldet til, og vi begynder at have vores fasterutiner i hallen. Men der er dog stadig plads til flere! Så hvis der er nogen som lyster at prøve, er de velkommen til blot at møde op og få en gratis prøvetime.

- Og som vi siger her i foreningen: Kom fra nær og fjern - og fight med os, siger Annette Kjær.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst