Filialer truet på livet

Budget-processen i Hjørring er pludselig blevet til en gyser på Hjørring Bibliotekerne

Arkivfoto: Hans Ravn

Arkivfoto: Hans Ravn

HJØRRING:I forsøget på at undgå en masse skole- og institutionslukninger på grund af ekstrem smalhals i Hjørring Kommunes børne-, skole- og uddannelsesudvalg, så er der nu blevet udarbejdet ekstra sparescenarier fra de andre udvalg.

Et af forslagene handler om, at Hjørring Bibliotekerne skal spænde livremmen yderligere ind - i forvejen skulle der spares 1,3 millioner kroner, hvilket blandt andet har sendt bogbussen afsted med kurs mod skrothandleren.

Nu er der beskrevet yderligere million-besparelser, og worst case scenario er nu, at filialerne i Løkken, Vrå, Hirtshals og Sindal slagtes.

- At det så sker i et forsøg på at skabe økonomi til måske i en kort årrække yderligere at bevare 1 eller 2 af de lukningstruede skoler er ikke udtryk for en overordnet politisk vision, men for os at se udelukkende en liggen under for lokalentusiastisk pression. Biblioteks- og kulturpolitisk er det en skandale at ødelægge den gode udvikling, de lokale biblioteker er inde i for at finde så relativt små midler og med baggrund i en prioritering, der forundrer og forarger os, hedder det blandt andet i et høringssvar fra medarbejderrepræsentanterne i MED-udvalget i Hjørring Kommune.

Det er endnu ikke besluttet politisk, om de andre udvalg skal spare endnu mere end først skitseret i forsøget på at undgå nogle af de mange institutionslukninger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden