Film fra tidlig morgen til sen aften

Frederikshavn er denne weekend nordisk film-Mekka med masser af eksperimenterende produktioner fra Reykjavik til Helsinki og Thisted

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Merete Brosendorff holder af film.

Hun har allerede været til to formiddagsforestillinger, da NORDJYSKE møder hende i forhallen til Maskinhallen. Hun vil se tre film mere i løbet af dagen ved Nordisk Filmfestival i Frederikshavn.

Fredag så hun to og gik fra en tredje, som blev hende for lang.

Merete Brosendorff bor i København, men er taget til Frederikshavn for at se film. Film er hendes passion og så arbejder hun på Det Danske Filminstitut og har i mange år lavet klippearbejde.

Makkerparret Mikkel Vinther og Jesper Frost, begge 20 år gamle og fra Thy står også i forhallen. De skal vise deres now budget og total lokalt selvproducerede film ”Ske din vilje” om en hjemvendt, frelst thydrengs gensyn med gymnasievenner.

De har allerede vist filmen for 600 thyboer hjemme i Kino Thisted. Her er de på udebane, men allerede blandt venner. For torsdag aften blev de lukket ind i det unge vendsysselske filmmiljø omkring Filmmaskinen, da festivalen viste tre kortfilm produceret af unge nordjyder tilknyttet Filmmaskinen. De lokale produktioner samlede fuldt hus.

Der bliver vist film fra sol står op til langt efter den gåt ned under filmfestivalen. Den begyndte med skoleforestillinger for 1100 børn og unge torsdag og fredag morgen og slutter i dag, søndag.

- Nogle kommer dagligt og ser flere film, når de er her, fortæller Jens Ole Amstrup, formand for festivalen.

Finsk jubilæum

Fredag aften var helliget islandsk film, og publikum havde lejlighed til at møde instruktøren af filmen ”Volcano”, Rúnar Rúnarsson.

Lørdag blev filmfestivalens ti års jubilæum fejret med finsk aften - finsk film ”Ikke en riktig finne”, finsk musik med orkestret fra filmen og finske fristelser til ganen kreeret af en finne, Sirpa Skjoldborg, der har eget cateringfirma i Frederikshavn.

Det er ikke bare i Maskinhallen, at der er levende billeder på lærredet. En del af filmene bliver også vist i Manegen i Sæby og på Kappelborg i Skagen. Og som noget nyt er oplandet med.

Med økonomisk støtte fra distriktsudvalget er festivalen rullet ud til Gærum, hvor 60 var samlet om popcorn og film på skolen torsdag, til Østervrå Frikirke, Kvissel Station og Præstbro Kro.

- Der er ikke så stort publikum i landsbyerne, så her viser vi nogle af festivalens lidt mere brede film, mens de helt smalle film kun vises i Frederikshavn, forklarer Christina Palmstrøm og Pernille Lisborg fra Nordisk Filmfestival.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.