Find de rigtige solbriller til din sport

Find ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger solbriller til sport.

Dyrker du sport, stiller det særlige krav til dine solbriller. Foto: Iris/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Dyrker du sport, stiller det særlige krav til dine solbriller. Foto: Iris/Scanpix Scanpix Denmark

DANMARK:Lys: Selv om det nu er efterår, kan solens stråler stadig være så skarpe, at du har brug for solbriller, når du dyrker sport.

For ambitiøse motionister er solbriller ikke bare solbriller. Mens mange solbrillekøbere udelukkende fokuserer på, hvordan brillerne ser ud, og hvordan de ser ud med dem på, er der en række andre prioriteter i spil, hvis man gerne vil dyrke sport med sine solbriller.

Der er for eksempel stor forskel på, hvilke egenskaber solbrillerne skal have, når du står på ski, og når du er på golfbanen.

Golf, ski eller mountainbike?

Kigger man på golf, så anbefaler Poul O. Kuhberg, der er kundechef i Synoptik, en farve, som ligger mellem det, optikerne kalder 25 procent lilla og 75 procent lilla.

Farven gør det nemlig nemmere at se en lille hvid bold i et ofte meget grønt landskab. Skal brillerne med på ski, gælder der imidlertid helt andre regler.

Her anbefaler optikerne farvede glas, der skifter fra 40 procent orange til 85 procent orangebrun, så man altid har optimale lysforhold, ligegyldigt hvor i det snehvide terræn man befinder sig.

Af øvrige sportsgrene, som har særlige behov, fremhæver Poul O. Kuhberg fra Synoptik løb og mountainbike.

Farven på glassene skal være designet til at give god kontrast, når du bevæger dig gennem skygge og samtidig beskytte mod solen. For personer, der dyrker vandsport eller opholder sig meget på vandet, anbefaler han solbriller med polariserende glas.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.