Find på noget andet end skolelukninger

Forældre i Hjørring Kommune vil ikke være med til flere skolelukninger. Politikerne må finde på noget nyt

Forældre i Hjørring siger nej tak til flere skolelukninger.Arkivfoto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Forældre i Hjørring siger nej tak til flere skolelukninger.Arkivfoto: Hans Ravn Hans Ravn

HJØRRING:Det er kun ét år siden, at Hjørring Kommunelukkede syv folkeskoler, nu foreslår børne- og undervisningsforvaltningen på grund af færre penge fra staten, at man lukker yderligere fem skoler.

Men heller ikke den gang bliver det uden protester fra forældre.
- Det ville ligne os meget dårligt i Hundelev, hvis ikke vi gør ét eller andet, siger Peter Pedersen fra Hundelev, som er formand for centerbestyrelsen på Vrå Skolecenter, som Hundelev Skole er en del af.
- Jeg håber vi har kræfter til at kæmpe endnu engang, for når man først man lukker en skole, så lukker man også en hel landsby, siger Knud Rasmussen fra Astrup, som samtidig også sidder i centerbestyrelsen for Højene Skolecenter, som Astrup Skole er en del af.

Find på noget andet

Både Hundelev og Astrup skoler hører til blandt de mindste landsbyskoler i Hjørring Kommune, men også byskolerne står denne gang for skud.

På Holmegårdskolen har man denne opfordring til politikerne, som skal til at udpege spareområder.
- Jeg håber på, at politikerne finder nogle alternative løsninger end skolelukninger af hensyn til de mange forældre, der sidder uroligt derhjemme i stuen lige nu, siger Bo Jeppesen, der er formand for skolebestyrelsen på Holmegårdskolen i Hjørring.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.