Finsk investor vil genåbne slagteriet i Vrå

Forberedelserne langt fremme - udsigt til 60-65 arbejdspladser

Per Jeppesen, PBT Process, Hirtshals, har i en periode været ejer af slagterianlægget i Vrå og har et nært samarbejde med den nye ejer, finske GSS-Export OY. Foto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Per Jeppesen, PBT Process, Hirtshals, har i en periode været ejer af slagterianlægget i Vrå og har et nært samarbejde med den nye ejer, finske GSS-Export OY. Foto: Bente Poder Bente Poder

VRÅ:Slagteriet i Vrå kommer efter alt at dømme i gang igen, og der er udsigt til 60-65 nye arbejdspladser på det tidligere Danish Meat Company, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Planerne om genåbning er nu så konkrete, at direktør Per Jeppesen, fra projektvirksomheden PBT Process aps., Hirtshals, tør løfte sløret.

Investoren bag er den finske handelsvirksomhed GSS-Export OY i Helsingfors, der har en finsk forretningsmand af russisk afstamning, Sergei Medvedev, som hovedaktionær. Selskabet har en stor eksport til det russiske marked af kød fra hele Europa, og er også aktiv på andre felter i Rusland.

PBT Process har arbejdet sammen med GSS-Export i omkring ti år, blandt andet med etablering af svinefarme, en petfood-fabrik, oplyser Per Jeppesen.

Finnerne ville blive i Danmark

Han købte bygninger og maskiner af konkursboet Danish Food Company i sommeren 2010, og solgte videre til GSS-Export med henblik på at maskinerne skulle flyttes til Rusland, men så besluttede man at blive i Danmark.

Målet er i første omgang at modtage 4000 grise om ugen til slagtning, opskæring og udbening.

Dansk-baseret virksomhed

Jobcenter Hjørring er i færd med at finde de kommende medarbejdere. Per Jeppesen lægger vægt på, at der bliver tale om en dansk baseret virksomhed med danske medarbejdere og ledelse.

Tidshorisonten for start er ”snarest muligt”, og i nærmeste fremtid bliver naboer til virksomheden inviteret til informationsmøde.

I forvejen har Per Jeppesen og GSS-Export et fælles selskab, Ribs4You, der har en mindre produktion i Vrå med fem-seks ansatte. Den skal flyttes til nyt sted, når slagteriet åbner.

Projektet støttes med offentlige midler. LAG Vendsyssel, der forvalter EUs landdistriktsstøtte nordenfjords, bevilgede på sit møde i denne uge 500.000 kroner til ombygningen i Vrå.

Hjørrings borgmester Arne Boelt (S), oplyser, at der har været kontakt mellem kommunen og selskabet bag slagteriet de seneste tre måneder, og at kommunen har bistået med ansøgninger til bl.a. Vækstfonden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.