Fire år om at udvikle 3D styret afspækker

Tican har i tre år været forsøgsslagteri for en fedtskærer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Ensartede slagteriprodukter sælger bedst, og derfor bliver disse produkter efterspurgt af både forbrugere og producenter.

Ensartethed opnår slagterier ved automatisering contra manuelt arbejde, og det var tankegangen, da slagteribranchen for fire år siden satte sig sammen med Teknologiske Institut for at udvikle en 3D styret afspækker og fedtskærer til fremstilling af bacon fra kammen.

Fabrikschef på Tican Tom Lind Nielsen fortæller, at ideen til den automatiske 3D styret afspækker og fedtskærer blev udviklet af SAF-midler, som står for svineafgiftsfonden.

- Det er offentlige midler, som bliver administreret af Teknologisk Institut til udvikling af nye produktionsformer, forklarer Tom Lind Nielsen.

Ideen udsprang af en brainstorming i slagteriernes brancheforening, hvor der blev drøftet nye tiltag til forbedring af produkterne.

- Det gav ideen til en maskine, som kunne skære spæk og fedt af kammen på en ensartet måde, og derefter begyndte Danish Crown og Tican at arbejde sammen med Teknologisk Institut om at udvikle maskinen, forklarer Tom Lind Nielsen, der selv har siddet i projektets styregruppe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden