Fire nye akutpladser klar på Kristianslyst

Som noget nyt kan egen læge og vagtlæge visitere direkte til dem

Lejlighederne i Bøgehuset på Kristianslyst er i fuld gang med at blive ændret fra faste boliger til tidsbegrænsede pladser - her viser områdeleder Lone Saaby en af de nye akutstuer frem. Foto: Diana Holm

Lejlighederne i Bøgehuset på Kristianslyst er i fuld gang med at blive ændret fra faste boliger til tidsbegrænsede pladser - her viser områdeleder Lone Saaby en af de nye akutstuer frem. Foto: Diana Holm

THY-HANNÆS:Fire nye akutpladser bliver fra og med i dag, 1. oktober, taget i brug på områdecentret Kristianslyst i Thisted. Formålet med pladserne er at hindre indlæggelser og genindlæggelser.

1. november vil yderligere 14 midlertidige pladser være klar til brug i afdelingen Bøgehuset, som ellers blandt andet har rummet en afdeling for demente. De pladser flyttes til Fjordglimt i Sennels, og fem demente borgere flytter med.

Andre beboere fra Bøgehuset er flyttet til Vibedal eller til andre boliger på Kristianslyst, mens to har valgt at blive boende.

Planen er, at Bøgehuset skal blive en slags afløser for Søskrænten, der lukkede ved udgangen af 2012.

Ifølge områdeleder Lone Saaby, Kristianslyst, er akutpladserne dog et helt nyt tilbud i Thisted Kommune, idet det for første gang bliver muligt for både lægevagten og borgernes egen læge at visitere direkte til en akutplads. Også hjemmesygeplejerskerne kan visitere til pladserne, ud over Thisted Kommunes egen visitation, der er dem, der normalt visiterer til pladser.

Visitation til akutpladserne skal altid ske efter en lægefaglig vurdering.

- Pladserne henvender sig til borgere, der har behov for kompleks sygepleje, men borgerne skal selvfølgelig ikke være så behandlingskrævende, at de i stedet skal på sygehuset. Selv om det er et mål med akutpladserne at forhindre indlæggelser, så skal man jo ikke forhindre nogle i at komme på sygehuset, som har behov for det, understreger Lone Saaby.

Tidsbegrænset ophold

Der er udarbejdet nye kvalitetsstandarder for både akutpladserne og de midlertidige pladser. Mål for akutpladserne er blandt andet, at der sker en hurtig afdækning af borgerens problemer, og at kommunale tilbud fra starten tænkes ind i løsningen, for eksempel genoptræning, forebyggende hjemmebesøg, hjælpemidler, madservice og øget hjemmesygepleje og hjemmehjælp.

Ophold på de midlertidige pladser er også tidsbegrænset.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.