Fire skjulte tegn på hjerteanfald

Se fire tegn på, at du kan være ved at få et hjerteanfald, hvis du er kvinde

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

SUNDHED: En ny undersøgelse viser at kvinder ikke reagerer på en medicin, som er beregnet på smertefulde brystsmerter i forbindelse med koronararteriesygdom, skriver voksnekvinder.dk.

Sygdommen skyldes ophobning af kolesterol i arterier hos mænd, men hos kvinder har kolesterolet tendens til at sprede sig mere jævnt i tusindvis af små blodkar, der omgiver hjertemusklen. Almindelige test kan ikke afsløre denne tilstand, der kaldes koronar mikrovaskulære dysfunktion. Som følge heraf går mange kvinder udiagnosticeret rundt selvom de har en høj risiko for et hjerteanfald.

Undersøgelsen er bare endnu en understregning af at mænd og kvinder ikke oplever hjerteanfald på samme måde.

Her er fire tegn på at du kan være ved at få et hjerteanfald, hvis du er kvinde.

1. Udbredte brystsmerter

Selv om pludselige brystsmerter betragtes som et klassisk symptom på et hjerteanfald er det kun omkring 30 procent af kvinder, der får dem. Kvinder får også smerter eller ubehag i andre områder af kroppen før eller under et hjerteanfald. Trykken, smertende eller brændende i den øvre del af ryggen, nakke, skuldre og arme - eller endda i din kæbe eller hals - kan indikere et hjerteanfald. Kvinder har også beskrevet deres brystsmerter som skarphed, oppustethed, eller snurrende.

2. Åndenød

Får du pludseligt problemer med at tage en dyb indånding, uden at have astma eller KOL, så kan det være et tegn, du skal tage alvorligt. Uforklarlig, svær åndenød ved normale daglige aktiviteter er et af de mest almindelige tidlige symptomer på hjerteanfald hos kvinder, og det samme gælder hosten.

9 madråd mod for højt blodtryk

Træthed er almindeligt hos kvinder, når de kommer op i alderen, men usædvanlig eller ekstrem træthed kan være et tidligt symptom på hjerteanfald eller en advarsel om at du lider af en hjertesygdom.

7 overraskende råd mod hjerteanfald

I en undersøgelse havde mere end 70 procent af de adspurgte kvinder været mærket af træthed i dage eller uger før deres hjerteanfald.

4. Angst

Får du noget der ligner et panikanfald uden årsag kan det være et hjerteanfald. Mere end en tredjedel af kvinder oplever ekstrem angst som et tidligt symptom på et hjerteanfald.

8 madråd mod åreforkalkning

Angstanfaldet kan jo desværre forsinke livreddende behandling, men hvis du pludselig føler dig usædvanligt nervøs uden grund overhovedet er det afgørende at tilkalde hjælp hurtigt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.