Fisker i panik over kontrol

Det kostede et års karantæne til en fritidsfisker at sejle i land med hummere i fredningstiden

En fritidsfisker fra Sydthy har fået et års karantæne, efter han blev taget med hummere midt i fredningstiden. Arkivfoto Kurt Bering

En fritidsfisker fra Sydthy har fået et års karantæne, efter han blev taget med hummere midt i fredningstiden. Arkivfoto Kurt Bering

SYDTHY:En eftermiddag midt i august blev en tur i en jolle ud på vandet ved Nissum Bredning og Helligsø Drag til en noget anderledes oplevelse for to mænd.

Den ene - en 68-årig mand - har nu fået målt og vejet - ikke fangsten, for den forsvandt i fjorden igen, men sin skyld og straf i retsvæsnet. Han fik en bøde på 3750 kroner, og det næste år må den 68-årige ikke hive så meget som en hundestejle om bor i sin jolle.

Han forklarede i retssagen, at han gik i panik, da han så, at den hærdebrede mand, som stod på land var en kontrollør fra Fiskerikontrollen. Derfor skyndte han sig ud på vandet igen og hældte sin fangst ud.

Kontrolløren beskrev for dommeren, at det var tydeligt, at den 68-årige stod og forsøgte at dække over de fire-fem spandfulde, som blev hevet ud igen. Et var, at den ulovlige fangst bestod af mindst ni styk hummere, for det var i deres fredningstid, og så skal de smides ud samme sted, som de er fanget. Og da var jollen et godt stykke fra de ruser, hvor hummerne var taget op.

Ifølge kontrolløren havde den 68-årige sagt, at han da ikke ville tage fangsten med i land, men at hummerne blot var taget med i båden, da de var ”kønne” at se på.

Den 68-årige modtog dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kunstner dømt for at "tage pengene og løbe" - men striden er langt fra slut
Luk