Fiskestop koster job

60 ansatte på Hesselholt Fisk i Hanstholm hjemsendt

Internationale fiskeripolitiske forviklinger koster arbejdspladser i Hanstholm - Hesselholt Fisk har sendt 60 mand hjem på grund af råvaremangel. Arkivfoto: Peter Mørk

Internationale fiskeripolitiske forviklinger koster arbejdspladser i Hanstholm - Hesselholt Fisk har sendt 60 mand hjem på grund af råvaremangel. Arkivfoto: Peter Mørk

HANSTHOLM:Manglende adgang til norsk farvand koster nu ansatte i fiskeindustrien i Hanstholm deres arbejde.

- Vi har 60 medarbejdere, som lige nu går hjemme uden arbejde, siger direktør Ingeman Andersen, Hesselholt Fisk i Hanstholm til Fiskeri Tidende.

Virksomheden har stort set ligget stille hele året, da der ikke tilføres fisk til havnen i særlig store mængder. Han undrer sig over, at det på sjette uge ikke har været muligt at finde en midlertidig løsning.

Lange udsigter

Udsigterne til at de ansatte igen skal på arbejde er dog få, vurderer Fiskeri Tidende.

Forhandlingerne mellem Norge og EU om fordelingen af fiskerettighederne i fælles farvande i år, er endnu ikke kommet i gang, men afventer et resultat af de igangværende forhandlinger mellem EU, Norge, Island og Færøerne om fordelingen af makrelkvoterne. Op til weekenden var der en ny runde forhandlinger i London, dog stadig resultatløse.

Blandt norske fiskere er der stor frustration. ”Smid Færøerne og Island ud”, lyder et budskab i det norske blad Fiskaren.

- Der kan jo gå i hvert fald 14 dage yderligere, inden vi kommer i gang igen, siger Ingeman Andersen på Hesselholt Fisk.

På en normal dag kommer der mellem 150 og 200 tons frisk fisk ind på auktionen i Hanstholm, men den manglende adgang til Skagerrak og Nordsøen betyder ganske få og små landinger.

Ingeman Andersen frygter, at kunderne siver bort.

- For med ingen leveringer, så må kunderne ty til nye leverandører – og de er norske, siger han.

Fra Svend Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, lyder opfordringen:

- Der er kun én ting at gøre for EU – kom i gang og kom i gang nu. Og er der brug for mere tid til at forhandle, så skal vi have adgang til at påbegynde fiskeriet nu, siger han i Fiskeri Tidende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.