Fjernvarme under pres

Afgift koster fjernvarmen 41 mio. kroner svarende til seks procent af den hidtidige varmepris

Niels Brauer
Prisen for fjernvarme stiger i Aalborg. Foto: Peter Mørk
Skattepolitik 7. februar 2013 08:00 - Opdateret 7. februar 2013 08:17

AALBORG: En ekstraregning på 41 millioner kroner.

Det er den økonomiske konsekvens for Aalborg Fjernvarmeforsyning af den forhøjelse af afgiften på varme fra kul, olie, naturgas og affald, som Folketinget vedtog sidst i januar.

- På næste møde i forsyningsudvalget sender vi regningen videre til varmeforbrugerne, fortæller forsyningsrådmand Tommy Eggers (DF).

Fordelt på forbrug medfører de nye afgifter, at prisen på en kubikmeter fjernvarmevand stiger fra 12 til 12,75 kroner.

- Det svarer til godt seks procent, og så er det jo nemt for den enkelte selv at regne ud, hvad varmeregningen stiger med, siger Eggers, der påpeger, at den faste afgift på cirka 1000 kroner per husstand ikke er påvirket af afgiften.

Seks procents stigning

Har man årligt aftaget for 10.000 kroner varme hidtil, skal man med uændret forbrug med virkning fra 1. februar afsætte 600 kroner mere i budgettet.

Det er især den del af varmen, der leveres af Nordjyllandsværket (Vattenfall, red.), der koster varmeforbrugerne penge.

- Alene afgiften på den del udgør 29 millioner kroner, mens varmen fra Reno Nords affaldsforbrænding bliver 11 millioner kroner dyrere, oplyser Tommy Eggers.

Spildvarmen fra Aalborg Portland belægges af en afgift på 1,2 millioner kroner, mens fjernvarmeforsyningens egne reservecentraler skal af med 1,8 millioner kroner til statskassen.

- Samlet er det jo mere end 41 millioner kroner, men regulering vedrørende nogle CO2-kvoter trækker lidt den anden vej, forklarer Tommy Eggers.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...