Flagene flytter: Nordjylland mister en hofleverandør

Flagfabrikken Langkilde & Søn samler administration, lager og logistik i Herlev og forlader Hjørring

Jakob Gammelgaard
Søstrene Nicole og Chantall er fjerde generation, der driver flagfabrikken videre, men det kommer nu til at foregår fra Herlev. Arkivfoto: Henrik Louis
Erhverv 13. juli 2018 12:39

HJØRRING: Vendsyssel mister en af sine få hofleverandører, når flagfabrikken Langkilde & Søn snart forlader domicilet på Læsøvej og samler administration, lager og logistik i virksomhedens afdeling i Herlev.

Her har virksomheden administrerende direktør, Nicole Langkilde i flere år haft base og har så pendlet mellem afdelingerne.

- Det er da med en blanding af vemod og lettelse, at vi nu tager skridtet og samler aktiviteterne, siger Nicole Langkilde, der som fjerde generation i virksomheden er født og opvokset i Hjørring.

Hele virksomhedens produktion af flag i alle afskygninger er for længst flyttet til Vietnam og Kina, så der nu kun er i alt er knap ti medarbejdere i virksomheden i Danmark.

Nicole Langkilde har siden 2009 varetaget ledelsen og hendes søster, Chantall Scott er kreativ direktør.

Langkilde & Søn bevarer dog en lille flig af virksomheden i Hjørring, idet en af virksomhedens dygtige og trofaste medarbejdere, produktionschef Gitte Gaden Jensen, sammen en konsulent fortsat vil arbejde fra et kontor i Hjørring.

Det var kærligheden, der i sin tid fik flagfabrikken til Hjørring. Nicole og Chantalls oldefar startede produktionen i Nyboder i 1938.

Hans søn Gunnar tog over og han forelskede sig i Kirsten fra Mosbjerg. Det betød, at virksomheden flyttede med til Vendsyssel.

I 70’erne og 80’erne var det deres svigerdatter Lisbeth Scott, der overtog ledelsen i firmaet. Dengang bestod produktionen af 30 syersker, men efterhånden blev det meste af produktionen flyttet til Vietnam, og kun produktion af specialopgaver blev tilbage i Hjørring.

Det var også Lisbeth Scott, der stod i spidsen for virksomheden en skelsættende nat i 2005, hvor hele det tidligere domicil på Frederikshavnsvej brændte ned til grunden.

I slutningen af nullerne overlod hun ledelsen til sine to døtre, Nicole og Chantall.

- Man kan sige, at virksomheden nu vender tilbage til, hvor det hele startede for 80 år siden, siger Nicole Langkilde.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...