Flagene flytter: Nordjylland mister en hofleverandør

Flagfabrikken Langkilde & Søn samler administration, lager og logistik i Herlev og forlader Hjørring

Søstrene Nicole og Chantall er fjerde generation, der driver flagfabrikken videre, men det kommer nu til at foregår fra Herlev. Arkivfoto: Henrik Louis

Søstrene Nicole og Chantall er fjerde generation, der driver flagfabrikken videre, men det kommer nu til at foregår fra Herlev. Arkivfoto: Henrik Louis

HJØRRING:Vendsyssel mister en af sine få hofleverandører, når flagfabrikken Langkilde & Søn snart forlader domicilet på Læsøvej og samler administration, lager og logistik i virksomhedens afdeling i Herlev.

Her har virksomheden administrerende direktør, Nicole Langkilde i flere år haft base og har så pendlet mellem afdelingerne.

- Det er da med en blanding af vemod og lettelse, at vi nu tager skridtet og samler aktiviteterne, siger Nicole Langkilde, der som fjerde generation i virksomheden er født og opvokset i Hjørring.

Hele virksomhedens produktion af flag i alle afskygninger er for længst flyttet til Vietnam og Kina, så der nu kun er i alt er knap ti medarbejdere i virksomheden i Danmark.

Nicole Langkilde har siden 2009 varetaget ledelsen og hendes søster, Chantall Scott er kreativ direktør.

Langkilde & Søn bevarer dog en lille flig af virksomheden i Hjørring, idet en af virksomhedens dygtige og trofaste medarbejdere, produktionschef Gitte Gaden Jensen, sammen en konsulent fortsat vil arbejde fra et kontor i Hjørring.

Det var kærligheden, der i sin tid fik flagfabrikken til Hjørring. Nicole og Chantalls oldefar startede produktionen i Nyboder i 1938.

Hans søn Gunnar tog over og han forelskede sig i Kirsten fra Mosbjerg. Det betød, at virksomheden flyttede med til Vendsyssel.

I 70’erne og 80’erne var det deres svigerdatter Lisbeth Scott, der overtog ledelsen i firmaet. Dengang bestod produktionen af 30 syersker, men efterhånden blev det meste af produktionen flyttet til Vietnam, og kun produktion af specialopgaver blev tilbage i Hjørring.

Det var også Lisbeth Scott, der stod i spidsen for virksomheden en skelsættende nat i 2005, hvor hele det tidligere domicil på Frederikshavnsvej brændte ned til grunden.

I slutningen af nullerne overlod hun ledelsen til sine to døtre, Nicole og Chantall.

- Man kan sige, at virksomheden nu vender tilbage til, hvor det hele startede for 80 år siden, siger Nicole Langkilde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.