Flere bolighandler ender i budrunde

Ejendomsmæglerkæde ser tegn på, at boligmarkedet er i bedring

Når der er flere købere til et hus eller en lejlighed, kan det ende med en budrunde, hvor køberne afgiver deres tilbud, og sælgerne vælger, hvem de vil sælge til. Arkivfoto: Iris/Scanpix

Når der er flere købere til et hus eller en lejlighed, kan det ende med en budrunde, hvor køberne afgiver deres tilbud, og sælgerne vælger, hvem de vil sælge til. Arkivfoto: Iris/Scanpix

HELE LANDET: Som endnu et tegn på at boligmarkedet er ved at komme sig efter adskillige års krise konstaterer ejendomsmæglerne nu, at flere handler ender i budrunder mellem flere interesserede købere.

En undersøgelse blandt mæglerne i landets største mæglerkæde EDC viser i hvert fald, at 46 procent melder om flere handler i budrunder i forhold til sidste år. I Region Hovedstaden er det hele 62 procent af mæglerne, der har haft flere handler i budrunde i år.

En budrunde kommer som regel i stand, når der melder sig flere købere til samme ejendom. Her kan sælger vælge at lade ejendommen gå i budrunde, hvorefter de interesserede købere inden en nærmere fastsat frist skal afgive deres bud i en lukket kuvert. Efter udløbet af fristen åbner ejendomsmægleren kuverterne og sælger kan herefter vælge at sælge til en af budgiverne, typisk den højstbydende, men han kan også vælge at forkaste alle bud.

Attraktiv beliggenhed

- Situationen med budrunder opstår typisk i to tilfælde: Når ejendommen er sat til salg med en attraktiv pris, eller når der er tale om en sjældent udbudt ejendom med en særlig beliggenhed. Vi ser således flere sælgere, der lægger ud med en skarp pris og som derved øjeblikkelig får respons i form af mange interesserede købere. Og vi ser også sælgere, der efter en budrunde ender med at sælge til en bedre pris, end de kunne have opnået ved et langvarigt salgsforløb med flere prisreduktioner, fortæller EDCs kommunikationschef Jan Nordmann.

I hovedstadsområdet er situationen en lidt anden, idet markedet efterhånden er ved at tippe til sælgers marked, især på ejerlejlighedsområdet.

- Her er det ikke alene en skarp pris, der gør udslaget, men også det faktum at der er ved at være mangel på de gode lejligheder gør, at flere ender i budrunder, siger Jan Nordmann.

I årene omkring 2004-2006 var det ca. hver tiende handel, der endte som en budrunde, men i nogle områder kunne det være op mod hver tredje handel.

Dette tal faldt voldsomt under finanskrisen, men den nyeste udvikling giver altså ifølge EDC en indikation i retning af, at boligmarkedet er ved at finde tilbage til normalen.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.