Ungdomsuddannelser

Flere faglærte i byggebranchen, tak

Fælles borgmesterbrev skyder tirsdag kampagne i gang for flere lærlinge

Rejsegilde på det nye velkomstcenter i Løkken ¬ Foto:Bente Poder

Rejsegilde på det nye velkomstcenter i Løkken ¬ Foto:Bente Poder

VENDSYSSEL:Borgmestrene Arne Boelt (S) i Hjørring, Birgit Hansen (S) i Frederikshavn og Mikael Klitgaard (V) i Brønderslev Kommuner opfordrer i et fælles borgmesterbrev, som udsendes tirsdag 5. august, bygge- og anlægsbranchen i Vendsyssel til at tage flere lærlinge.

Kampagnen, der kaldes ’Byg Fremtiden’, gennemføres i 3. kvartal 2014, hvor 100-150 virksomhedsbesøg i de tre kommuner forventes at resultere i, at 65 virksomheder siger ja til at tage en elev/voksenlærlinge eller at efteruddanne medarbejderne inden foråret 2015.

Inden for få år vil bygge- og anlægsbranchen i Vendsyssel nemlig mangle faglært arbejdskraft, hvis ikke der gøres noget. Arbejdsstyrken bliver stadigt ældre, så der skal ansættes nye lærlinge nu, hvis Vendsyssel skal undgå at importere arbejdskraft til store byggeprojekter.

- Det er en gentagelse af kampagnen fra sidste år. Vi aftalte det før sommerferien og det er altså bare vigtigt. Vi kommer til at mangle faglærte, siger Arne Boelt.

- Man har vel nok været for dårlige i vejledningen i skolerne til at gøre opmærksom på, at den uddannelsesmulighed eksisterer. Og man skal jo ikke glemme, at det kan tjenes gode penge som faglært.

Arne Boelt burde vide det. Han blev oprindeligt udlært tømrer.

Repræsentanter fra de tre kommuners virksomhedsservice tager sammen med konsulenter fra EUC Nord på tur rundt til virksomhederne for at høre, hvordan udfordringerne kan håndteres: Hvad kan EUC Nord og Jobcentrene tilbyde i form af kurser, jobrotationsvikarer og andre former for opbakning til bygge- og anlægsbranchen?

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst