Flere familier bidt af lystfiskeri

Lystfiskeriets Dag fik både børn og voksne til at prøve lykken fra bredden i Kraghede Sø ved Tylstrup

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TYLSTRUP:De to fireårige knægte, August og Valdemar, jubler højlydt, da det lykkes at fange en skalle i Kraghede Sø ved Tylstrup.

Der er tale om deres første fisketur sammen med fædrene Allan Bjerregaard og Dennis Ørnbøl fra henholdsvis Hjørring og Bjergby, som har fisket sammen i flere år.

- Heldigvis er vores drenge straks blevet grebet af lystfiskeriet, og interessen øges jo markant, når der også fanges noget, forklarer fædrene, mens den lille skalle efter en tur på land igen får lov til at komme tilbage til sit rette element.

Fædre og sønner hygger sig helt tydeligt på Lystfiskeriets Dag lokalt arrangeret af Brønderslev Lystfiskeriforening og Danmarks Sportsfiskerforbund i Kraghede Sø.

Også seksårige Noa fisker for første gang. Her er det mor, Tina Tranekær, der har taget sønnen med, og heldigvis får de også en lille skalle hevet i land.

- Vi har lovet at komme hjem med noget til aftensmad, griner mor Tina.

To gedder på krogen

Større drenge får større fisk på krogen, og med korte mellemrum fanger 16-årige Mikkel Risager fra Ø. Brønderslev to gedder, som dog begge igen får lov til at vende tilbage til søens vand.

- Den største af dem er omkring 60 cm, og det er for lidt. Jeg plejer i øvrigt også som regel at sætte dem ud igen, fortæller Mikkel, der sammen med andre 10-17 årige er med i den juniorgruppe, som Peter Kristensen fra Brønderslev Lystfiskeriforening underviser og giver gode fiskeråd til.

Peter Kristensen lærte om fiskeriet af sin far, og nu har han selv sin 15-årige søn Rasmus med på fisketure til blandt andet klubbens eget fiskevand i Ryå og Kraghede Sø.

På jagt efter den store

I søen ved Tylstrup er der skaller, aborrer og gedder at fiske efter, og sidstnævnte er mest eftertragtede.

- Vi har en regel i klubben om, at man kun tager én enkelt gedde med hjem pr. dag, og den skal være minimum 65 cm.

- På vores åbningsdag første søndag i maj blev der fanget én på 3,6 kilo, men selv må jeg fortsat leve i drømmen om at fange en rigtig stor gedde, siger Peter Kristensen, der på en fiskedag med blæst og byger glæder sig over, at lystfiskeriforeningen for nylig har fået lavet et nyt læskur ved søen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.