Flere flygtningebørn til Thy

Børnecenter Vestervig får uledsagede flygtninge fra Sjælsmark

Der kommer flere beboere til Børnecenter Vestervig, når et center i Nordsjælland lukker.Arkivfoto <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Der kommer flere beboere til Børnecenter Vestervig, når et center i Nordsjælland lukker.Arkivfoto diana.holm@nordjyske.dk

VESTERVIG:Børnecenter Vestervig tager i næste uge imod et hold flygtningebørn fra Sjælsmark i Nordsjælland.

Lederen af Børnecenter Vestervig, Simon Severinsen, ved endnu ikke hvor mange nye beboere, centret skal modtage fra Sjælsmark.

- Jeg vil tro, at det bliver omkring 20. Men det kan godt være, at det bliver 30, siger han.

Børnecenter Vestervig har i dag 45 beboere. Det er en halvering i forhold til tidligere i år, og de færre beboere var baggrunden for, at 14 af børnecentrets medarbejdere i sommer mistede deres job. Inklusive en specialafdeling og skolen for de unge asylsøgere, begge med adresse i Stagstrup, har centret dog stadig over 80 medarbejdere, og Simon Severinsen tør ikke sige, i hvilken udstrækning centret får brug for ekstra arbejdskraft, når der nu kommer flere beboere.

Børnecenter Vestervig åbnede i foråret 2010 i det tidligere sygehus i Vestervig. Allerede efter kort tid blev pladsen imidlertid for trang her, hvorefter centeret udvidede med en afdeling i Vesterhavsgården i Agger. I forbindelse med en istandsættelse af centret i Vestervig har alle beboerne i en periode boet her. Men Simon Severinsen forventer, at der med de nye beboere igen bliver brug for begge afdelinger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.