Flere har sagt ja til en studieplads på AAU

AAU har sendt knap 5000 tilbud om studieplads ud - langt de fleste takker ja

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lone Vestergaard er studiechef Aalborg Universitet og mener, at en af forklaringerne på, at flere vælger at takke ja til en studieplads, skyldes, udover at AAU er attraktivt, at unge mener det alvorligt, når de søger ind. Privatfoto.

NORDJYLLAND:I lang tid måtte de kommende studerende på Aalborg Universitet (AAU) vente i spænding på, om de var optaget på deres drømmeuddannelse. Sidst i juli fik 4792 tilbudt en plads, og nu er fristen for de studerende selv til at acceptere en fremtid på AAU udløbet. Omkring 90 procent af de knap 5000, der er blevet tilbudt en plads, har valgt at sige ja tak, og det er en stigning i forhold til sidste år, hvor omkring 86 procent takkede ja.

- Det er rigtig positivt og en god udvikling. Det viser, at Aalborg Universitet er populært og attraktivt, siger Lone Vestergaard, som er studiechef på AAU.

100 procent sagt ja

På en række uddannelser har alle, der har fået tilbudt en plads også besluttet, at det var det rigtige sted for dem at læse de næste mange år. Det gælder blandt andet studier som globale forretningssystemer, miljøvidenskab og kemi. Det er alle små uddannelser, hvor antallet, der har søgt, ligger fra 37 personer og helt ned til ni. Det ændrer dog ikke på, at det er en flok unge mennesker, der har vidst, hvad de ville fra start, da de søgte ind, mener studiechefen.

Højere end sidste år

En del af universitetets arbejde indebærer at orientere og lave aktiviteter, der skaber opmærksomhed omkring de forskellige uddannelser. Det mener Lone Vestergaard har været med til at tiltrække flere studerende og give et godt omdømme.

- Aalborg Universitet er kendt for god kvalitet og fremdrift i forhold til at gennemføre en uddannelse. Vi har nogle spændende læringsformer, som er attraktivt for mange studerende, som giver både et fagligt og socialt spændende studiemiljø, siger studiechefen.

Ønsker man en plads på AAU, er det stadig muligt at søge ind i anden runde, som lige er startet. Indtil videre er 60 optaget, men det tal forventer studiechefen vil stige meget, da universitetet optager på ledige pladser frem til studiestart 1. september.

Alle informationer kan findes på Aalborg Universitets hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.