Flere hundrede tog imod gardehusarer i Støberigården

Gardehusarregimentets besøg var ventet med spænding af beboere og pårørende, som stod klar med flag

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Interessen for at møde Gardehusarregimentet var stor. Over 200 havde fundet vej til Støberigården for at hilse på hestene og deres ryttere. Der var mulighed for at klappe hestene og give dem mundgodt i afmålte stykker.

Ventetiden føltes lang for både store og små, der var mødt op på Støberigården for at hilse på Gardehusarregimentet, der aflagde en visit der dagen inden, at de kongelige besøgte Mors.

- Kommer de ikke snart far lød det fra en lille pige, mens hun spejdede efter hestene.

En anden lille pige havde taget prinsessekrone på i dagens anledning. Anna Poulsen, leder af Støberigården, delte flag ud til de fremmødte, som talte de 62 beboere, pårørende og frivillige med tilknytning til stedet.

- Vi havde 200 flag til i dag, men nu er jeg løbet tør. Beboerne har glædet sig rigtig meget til besøget af Gardehusarregimentet. Det er noget, som der er blevet talt rigtig meget om, forklarede hun og tilføjede, at der udover mundgodt til hestene også var forfriskninger til gardehusarerne.

- Fire frivillige har skåret æbler og gulerødder i stykker på tre centimeter ud hestene. De er afmålt, så de passer til hestenes bid, fortalte Anna Poulsen.

Blandt de cirka 200 mennesker på pladsen foran Støberigården var to, som kender til livet som gardehusar indefra.

- I 1960 var jeg gardehusar og var med til at eskortere de kongelige gennem København. Det er derfor noget ganske særligt at være her i dag. Det bringer minder frem, smilede 74-årige Svend Aage Andersen fra Erslev inden en tur rundt blandt hestene.

Dem flokkedes de fremmødte omkring og stod i kø for at give dem både klap og noget godt at gumle på.

- Vi har 50 heste med, og vi er glade for den modtagelse, som vi får her. Vi er samtidig glade for at give dem, som ikke har mulighed for at opleve regentbesøget, muligheden for at møde os, lød det fra Casper Persson de Renourd, chef for hesteeskadronen, højt til hest.

- Gardehusarregimentet er noget helt særligt. Jeg har glædet mig til at opleve dem. Især fordi jeg selv var gardehusar i 1947, smilede 87-årige Alfred Mark Sørensen, der er beboer på Støberigården.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.