Flere norske fisk til Hanstholm

Norske fiskere finder i stadig større tal til Hanstholm for at lande

Jens Fogh-Andersen
Den godt 500 millioner kroner dyre udvidelse af Hanstholm Havn skal blandt andet sikre havnen mulige for at tiltrække stadig flere udenlandske landinger - herunder også fra norske fiskere.
Erhvervsfiskeri 17. maj 2018 09:14 - Opdateret 17. maj 2018 10:04

HANSTHOLM: Fra 2016 til 2017 steg antallet af norske fiskefartøjers anløb i Hanstholm Havn med 20 procent.

Dermed bidrager norske fiskere pænt til, at Hanstholm Havn sidste år modtog fisk for godt 900 millioner kroner.

Forklaringen på de norske fiskeres interesse er i følge Hanstholm Havn dels høje salgspriser på de fisk, der landes her, dels havnens beliggenhed med kort sejltid fra fiskerpladserne i Nordsøen og fra Norge.

Rasmus Buchardt Sørensen, forretningsudvikler for Hanstholm Havn, forklarer, at der dagligt landes mere end 500 tons fisk i Hanstholm som sælges til opkøbere fra hele Europa, som er repræsenteret på auktionen.

- Hertil kommer også landinger af industrifisk, siger han med tanke for en også stigende mængde konsumfisk, som landes i Hanstholm.

Det drejer sig fortrinsvis om tobis, blåhvilling og brisling, som aftages af FF Skagen, en af verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie. FF Skagen ejer også fiskemelsfabrikken i Hanstholm.

Selv med stigende landinger af industrifisk er det landingerne af konsumfisk, der giver den store omsætning. Således omsætter Hanstholm Fiskerauktion på årsbasis fik for mere end 600 millioner kroner.

Fisken sælges til kunder over hele Europa, og er ude hos de europæiske modtagere indenfor et døgn efter, at fisken er solgt på fiskeauktionen.

- Auktionen er et af vores største aktiver og fiskerne opnår nogle af europas bedste priser her, siger Rasmus Buchardt Sørensen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...