Flere penge til kamp mod rotter

Flertal i udvalg vil have mere rottebekæmpelse i Rebild

Rottefængeren

Rottefængeren

ROTTER:Rottebekæmpelsen i Rebild Kommune skal øges fremover har et flertal i teknik- og miljøudvalget bestående af Ole Frederiksen (V), Morten Lem (S) og Rasmus Rask (Å) besluttet.

Det skal konkret ske ved at hæve udgifterne til rottebekæmpelse for husejerne ved at ændre taksterne fra de nuværende 0,030 til 0,045 promille af ejendomsskatten, hvilket svarer til en takst på 45 kr. per million i ejendomsværdi.

Det vil betyde et fremtidigt årligt beløb til kommunal rottebekæmpelse på cirka 1.050.000 kroner mod det nuværende beløb på cirka 700.000 kr.

Et mindretal i skikkelse af Jeppe Ugilt (V) og Thomas S. Thomsen (V) ønsker ikke at hæve taksterne, men foreslår i stedet at rottebekæmpelsen indgår i budget 2018 med henblik på at finde midler til området.

Rebild Kommune er forpligtet til at foretage en effektiv forebyggelse og bekæmpelse af rotter samt pligt til at føre tilsyn med bekæmpelsesfirmaet.

Siden januar 2016 har Center Natur og Miljø prioriteret denne opgave højt, hvilket har resulteret i at der er anvendt flere administrative timer på opgaven for at sikre at den gældende lovgivning overholdes.

På samme tid er der nedsat en arbejdsgruppe til at sikre en forebyggende indsats mod rotter i kommunale bygninger, og alle disse faktorer har medført øgede udgifter og dermed skabt behov for et større beløb til rottebekæmpelsen fremover.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.